Tatal Nostru...SI NE IARTA NOUA...
Autor: Pastor Ioan COCIRTEU -BCB2  |  Album: Tatal Nostru  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de elveniva in 07/08/2015
    12345678910 0/10 X

“…si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri; …"Matei 6: 12

    A fi iertat e un folos ! Daca te gandesti ca o greseala, o rana, un pacat facut fata de semenul tau te urmareste si te apasa greu, afirmatia se explica de la sine. Asadar, este de dorit sa ne iertam unii pe altii.
    Mai mult decat atat, a fi iertati cu totii de catre Dumnezeu este un mare har ! In Domnul Isus, omenirea a fost iertata de toata povara pacatului. El a sters vinovatia noastra prin jertfa de pe Golgota si ne- a dat statutul de pacatosi iertati. De la momentul Golgotei, era de dorit ca niciun om sa nu mai pacatuiasca. A reusit cineva lucrul acesta ? Nimeni. Din aceasta cauza, El ne- a dat libertatea sa strigam la El pentru iertare. Ori de cate ori pacatuim, in baza pocaintei noastre sincere, trebuie sa ne rugam lui Dumnezeu ca sa fim iertati.
    Pot fi dezvoltate cateva ganduri pe  marginea acestei cereri din rugaciunea Tatal nostru.
    In primul rand, orice pacat, greseala sau vinovatie poate fi ceva dureros, facut fata de cei din jurul nostru. Poate fi vorba de familie, colegi, prieteni sau vecini. Dincolo de ei insa, orice nu este in acord cu voia lui Dumnezeu e un pacat fata de El. Odata facut, noi trebuie sa-l recunoastem inaintea Lui, sa ne para rau de El inaintea Lui, sa cerem iertare inaintea Lui. Ma gandesc la un exemplu elocvent in privinta aceasta. Imparatul David cand a pacatuit cu Bat- Seba, a gresit cu siguranta fata de intreaga familie si fata de intreg Israelul, dar mai intai a gresit inaintea lui Dumnezeu si el si- a dat  seama de lucrul acesta. In psalmul 51 cu versetul 4, David marturiseste si spune: “Impotriva Ta, numai impotriva Ta, am pacatuit si am facut ce este rau inaintea Ta…” Vinovatia noastra trebuie raportata la Dumnezeu.
    In al doilea rand, prin aceasta cerere noi conditionam iertarea pe care vrem sa o primim de la Domnul de iertarea pe care noi o oferim semenilor nostri. In masura in care ii iertam pe semenii nostri, Ii spunem Domnului sa ne ierte si pe noi. Daca ne gandim la puterea noastra de iertare, aceasta este o cerere tare riscanta. Ati vrea sa fim iertati de Domnul dupa cat iertam noi ? Lucrul acesta il putem lua si ca o obligatie. Adica, sa ne angajam inaintea Domnlui sa iertam mult, sa iertam bine, se iertam din toata inima ca si Domnul nostru sa aibe toate motivele sa ne ierte pe noi. Fratii mei, sa fim gata de iertare pentru a nu-L impiedica pe Dumnezeu sa ne ierte si pe noi. Cine a fost iertat de o datorie enorm de mare, trebuie la randul lui sa ierte o datorie insemnat de mica. Asa a spus Invatatorul supreme.
    In al treilea rand, intelegem ca toti gresim. Nu este niciunul fara pacat, toti am pacatuit. Ati intalnit pana acum oameni perfecti ? Eu nu ! Cel mai imperfect ma socotesc eu si poate asa te vezi si tu. Greselile, pacatele, caderile sunt partea noastra. Din aceasta cauza este binevenita iertarea. Partea cea mai importanta nu este daca gresim. Asta este evident. Partea cea mai importanta este ce facem cu greselile noastre. Domnul Isus spune iertati ca sa fiti iertati ! Au gresit altii, dar gresim si noi. Au pacatuit altii, dar pacatuim si noi. Ar fi trist…atat de trist sa nu ne putem ierta !
    Iubitii Domnului, sa traim cu fericirea iertarii in sufletele noastre si din ea, si prin ea, si cu ea sa- I putem ierta si pe gresitii nostri.

            Pastor Ioan Cocirteu   

Statistici
  • Vizualizări: 881
Opțiuni