Roadele pocăinţei
Autor: Billy Graham  |  Album: Ameninţarea furtunii  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 13/01/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Roadele pocăinţei

   Roadele pocăinţei

   Când a văzut ca oamenii din Ninive se întorceau de la căile lor rele, Dumnezeu s-a răzgândit. Aşa cum am mai arătat, judecata nu s-a abatut asupra cetăţii Ninive timp de 150 de ani. După acest timp, Ninive a fost nimicită, în ziua judecăţii lui Dumnezeu de armate ce au invadat-o.

   Domnul i-a vorbit proorociţei Hulda şi i-a spus sa înştiinţeze pe locuitorii Iudei de judecata care avea sa cada asupra lor:

   "Aşa vorbeste Domnul: Iată, voi trimite nenorociri asupra locului acestuia şi asupra locuitorilor lui".

   Însă mesajul pentru împarat era diferit:

   "Pentru că ţi s-a mişcat inima, pentru că te-ai smerit înaintea Domnului când ai auzit ce am spus împotriva acestui loc şi împotriva locuitorilor lui, care vor ajunge de spaimă şi de blestem, şi pentru că ţi-ai sfâşiat hainele şi ai plâns înaintea Mea, şi Eu am auzit, - zice Domnul. De aceea, iată, te voi adăuga la părinţii tăi, vei fi adăugat în pace în mormântul tau, şi nu-ţi vor vedea ochii toate nenorocirile pe care le voi aduce asupra locului acestuia."

   Cred că judecata lui Dumnezeu poate fi oprită pentru o vreme. Nu este nevoie de pocăinţa unei cetăţi întregi, pentru a amâna judecata divină. Dumnezeu i-a promis lui Avram că va întârzia judecata Sodomei dacă va găsi 10 oameni neprihăniţi. Ziua judecăţii se apropie. Tunetele şi fulgerele se înteţesc pe zi ce trece. Până când va mai amâna Dumnezeu dezlănţuirea furtunii? Nu putem şti. Dar ştim ce trebuie să facă până atunci cei ce nădăjduiesc în El: trebuie să lucreze, împreună cu Dumnezeu, pentru salvarea celor pierduţi şi pentru dreptate socială.

   Să revenim la viziunea lui Ioan. Li s-a spus sfinţilor de sub altar să mai astepte până când fraţii şi surorile lor de credinţă, "cari aveau să fie omorâţi", li se vor alătura. Martirii şi sfinţii aceia fuseseră ucişi din pricina Cuvântului lui Dumnezeu şi a mărturiei pe care o ţinuseră cu credincioşie. Când vom vorbi din Cuvântul lui Dumnezeu şi ne vom menţine mărturia cu credincioşie, cu siguranţă că vom suferi, iar unii din noi vor muri.

   Să nu ne mulţumim cu răspunsuri facile. Chemarea de a-L urma pe Hristos nu este uşor de îndeplinit. Este uşor să primeşti mântuirea, dar har ieftin nu există!

   Mântuirea noastră, prin crucea lui Isus, L-a costat pe Dumnezeu. Aşa încât şi noi trebuie să fim gata să ne lepădăm de eul nostru, să ne luăm fiecare crucea lui şi să-L urmăm pe Hristos. Nu este uşor să-L urmăm. Nu este uşor să te hotărăşti ce trebuie să faci tu şi ce laşi altora să facă. Nu este uşor să iei atitudine atunci când problemele sunt complexe şi au mai multe aspecte de luat în seamă. Nu este întotdeauna uşor să marturiseşti despre El. Nu este uşor să lucrezi împotriva răului, pentru ca judecata să fie amânată, dar este însărcinarea care ni s-a dat.

   De aceea sunt profeţiile Biblieie în contrast cu previziunile computerelor. Biblia ţine seama de natura umană. Scriptura prooroceşte despre o cadere rapidă în nelegiuire şi haos mondial atât de şocantă, încât numai Dumnezeu Însuşi poate interveni sa salveze rasa umană. Cu mintea luminată de Duhul Sfânt, apostolul Pavel a profeţit că:

   "...în zilele din urmă vor fi vremuri grele. Căci oamenii vor fi, iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroşi, trufaşi, hulitori, neascultători de părinţi, nemulţumitori, fără evlavie, fără dragoste firească, neînduplecaţi, clevetitori, neînfrânaţi, neîmblânziţi, neiubitori de bine, vânzători, obraznici, îngâmfaţi."

   Asemenea oameni, spune el, nu se vor bucura pentru mult timp de roadele realizărilor lor stiinţifice, extraordinare, de altfel. El a profeţit ca vor fi nimiciţi:

   "cu toate amăgirile nelegiuirii pentru cei ce sunt pe calea pierzării, pentru că n-au primit dragostea adevărului ca să fie mântuiţi."

   Când ucenicii L-au întrebat pe Hristos:

   "care va fi semnul venirii Tale şi al sfârşitului neamului acestuia?",

El nu le-a răspuns zugrăvindu-le un viitor cu multe cuceriri ştiinţifice şi dominat de pace. El le-a vorbit despre nişte vremuri dominate de dezordine şi suferinţă, care vor lua sfârşit atunci când El Se va întoarce. El le-a mai spus:

   "un neam se va scula împotriva altui neam şi o împărăţie împotriva altei împărăţii. Pe alocurea vor fi mari cutremure de pământ, foamete si ciumi."

   Biblia spune că suferinţele şi nenorocirile nu vor înceta până când oamenii:

   "vor vedea pe Fiul omului venind pe un nor cu putere şi slavă mare".




„Când vor zice: Pace, pace! atunci o prăpădenie neașteptată va veni peste ei, ca durerile nașterii peste femeia însărcinată..”
Adăugat în 18/01/2015 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 1832
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni