Mai albi decât zăpada
Autor: Billy Graham  |  Album: Ameninţarea furtunii  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 26/03/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Mai albi decât zăpada

   Soţia mea mi-a povestit despre oamenii care trăiau demult în munţi, în zona în care locuim noi acum. Ei puneau rufele de spălat în cadre de lemn. Acestea erau apoi lăsate într-o apă curgătoare încât apa, trecând printre stinghiile cadrului, să spele rufele. Ruth mi-a spus zâmbind, că aceasta trebuie să fi fost primul tip de maşină de spălat automată din Carolina de Nord. Într-o zi, un contrabandist de alcool s-a convertit. Când a fost vorba să fie botezat, el a întrebat dacă poate fi botezat în apa curgătoare pentru că, a spus el, "voi fi mai curat".

   Atunci când păcatul pătrunde în vieţile noastre, sa ne amintim de minunata promisiune că:

   "...sângele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăţeşte de orice păcat".

   Această promisiune este făcută credincioşilor. Iar cuvântul CURĂŢEŞTE are aici sensul de CURĂŢIRE CONTINUĂ.

   Lucrul cel mai bun pe care-l poţi face când ai păcătuit este să deschizi Scriptura şi să citeşti în promisiunile lui Dumnezeu. Memorează unele dintre ele. Psalmul 119, versetul 11 spune:

   "Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta!"

Deoarece este inspirată de Dumnezeu şi se adresează oamenilor, care nu sunt perfecţi. Scriptura oferă şi remediul pentru păcat.

   Un alt lucru care ajută este să te destăinui unui foarte apropiat prieten creştin; să-i împărtăşeşti povara care te apasă. Aş îndemna totuşi la precauţie. Alege-ţi cu precauţie prietenii, sfătuitorii şi confidenţii, dar nici nu lăsa teama să fie o scuză pentru a-ţi ascunde secretele faţă de un frate creştin. Asigură-te doar că poţi avea încredere în persoana căreia i te destăinui. Apoi roag-o pe acea persoană să citească un text din Scriptură si să se roage cu tine.

   De ce să ne prefacem unii faţă de alţii? De ce să zâmbim larg în adunare şi să plângem de singurătate sau de mânie, când nu ne vede nimeni? Dacă afacerile tale merg prost şi te ameninţă falimentul, mărturiseşte-i fratelui sau surorii tale în Hristos lupta ta. Dacă lucrurile merg din ce în ce mai prost în căsnicia ta, găseşte cel puţin unul sau doi credincioşi de încredere cărora să le împărtăşeşti durerea ta şi cu care să găseşti căi practice de a înfrunta problemele. Biblia spune:

   "Purtaţi-vă sarcinile unii altora, şi veţi împlini astfel legea lui Cristos."

   Este nevoie doar de un singur act de pocăinţă pentru a-L primi pe Hristos ca Domn şi Mântuitor. Dar pocăinţa nu e un act prin care să treci doar o singură dată în viaţă.

   Toţi creştinii sunt vinovaţi de păcat, individual sau comun. Păcatul comun e acela de care se face vinovat un grup de credincioşi, fie că e o familie care ignoră un vecin ce are nevoie de ajutor, o biserică ignorând lipsurile de care suferă cei ce locuiesc în vecinătatea ei sau o naţiune care ignoră exigenţele unui Dumnezeu sfânt şi neprihănit.

`sau o naţiune care ignoră exigenţele unui Dumnezeu sfânt şi neprihănit." Oare exista vreo natiune care sa nu fie pacatoasa? In istorie, Israel a avut momente de ascultare...Din fericire, Domnul ne judeca individual, nu ca natiuni....decat aici, pe pamant, poate trimite calamitati ca osanda...
Adăugat în 10/04/2016 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 1163
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni