Vacanţa lacrimilor
Autor: Alexandrina Tulics  |  Album: Anotimpuri  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de sanda_tulics in 17/01/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 6 voturi
Vacanţa lacrimilor

   Vacanța lacrimilor

   Lacrimile nu au un timp special programat cum are programarea la stomatolog... sau la concert... N-au nici ''invitaţie'' scrisă în cele mai deosebite culori, sau încadrate într-un text cu litere de aur. .

   Ele se strecoară pe furiş, pe obraji, forţând poarta sufletului, rostogolind boabe de rouă cristalină, ce vin din cerul inimii...

   Un cer  noros ce poate fi acoperit  de veşti grele, suferinţă, milă, compasiune, rugi-poveri ce-s atât de greu de dus, dar pe care, ele, lacrimile ''le împing'' în căderea lor, la tronul de mila al Celui Sfânt.

   Un cer senin al inimii în care lacrimile stau în adorare, în plinătatea inimii, contemplând frumuseţea din jur, creaţia, dar... mai ales cerul, destinaţia visării  şi încredinţării inimii.

... În cer ajungând când inima le dă un semnal-bătaie ce le pune în mişcare, să ducă ''corespondenţa '' pregătită de ea şi de suflet.

   Un cer uscat... fără culoare, parcă ''înţepenit'' în dimensiunea lui, când inimii îi este atât de greu, când nu-şi poate ridica  ochii măcar sa-l vadă... sa-l caute... când n-are bătaia în uşa lacrimilor, când, nici cântul, nici bucuria şi chiar suferinţa nu le mai cheamă... şi le trimit  într-o vacanţă... fără destinaţie în care ele, nu vor să plece.

   Alexandrina Tulics

Ducându-ne spre Cuvântul Sfânt găsim căci toate lucrurile au vremea lor... în starile descrise mai sus, uneori, DA, este mai greu să ne ridicăm chiar ochii ÎN SUS... eseul însă ne aduce în faţă mai multe motivaţii ale vremii lacrimilor... dar ne este adusă înainte si ipostaza lipsei lacrimilor... uneori durerea e aşa de mare căci ele nici nu mai vin... bine redate anumite stări ale sufletului, ca şi cum, autoarea le-a trăit şi le trăieşte aievea pe toate... fiti binecuvântată doar cu lacrimi de bucurie sfântă!
Adăugat în 17/01/2014 de floridinmaracineni
Foarte frumos mesaj, poetic, adevărat. Lacrimile sunt contragreutăți care ridică cererile, mulțmirile, adorarea noastră la Cer. Răspunsul este binecuvântarea Domnului sub ploaia de Har.
Domnul să-ți dăruiască lacrimi de bucurie și adorare, sora Sanda dragă.
Adăugat în 17/01/2014 de ana_haz51
"Un cer senin al inimii în care lacrimile stau în adorare, în plinătatea inimii, contemplând frumuseţea din jur, creaţia, dar... mai ales cerul, destinaţia visării şi încredinţării inimii." Doamne, da numai astfel de lacrimi crestinilor, doar de adorare!
Adăugat în 17/01/2014 de loredanam
Compoziție scurtă dar deosebită; bună de plasta pe blog. Mulțumesc.GC
Adăugat în 21/01/2014 de geocornic
Frumos și impresionant acest editorial. Aveți un har minunat în acest sens și cred că ar fi bine să-l înflăcărați pt. are într-adevăr greutate. Domnul să vă binecuvânteze.
Adăugat în 23/01/2014 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 917
  • Comentarii: 5
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni