Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

Un an nou, fericit!
Autor: Adăugat de Traian Hrelescu  |  Album: Creștin Adevărat  |  Tematica: An nou
Resursa adaugata de statornicul in 02/01/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

 

Un an nou, fericit! – Vladimir Pustan

 

 

   Suntem la frontieră. Am trecut cu 13 ani de sfârșitul lumii anunțat pentru anul 2000. Am trecut cu un an peste sfârșitul lumii anunțat de mayași. Acum ne urăm un an nou fericit.

   Haidem să facem o hermeneutică necesară acestei urări banale. În primul rând e vorba de un an. Adică 365 de zile, 8.760 de ore, 525.600 de minute, 31.536.000 de secunde. Suficient să mori tot de atâtea ori. Biblia zice că mai bine e să numărăm în zile. E mai practic și mai aproape de adevăr. Putem să le trăim sau să le murim clipele acestea. Sau să le pierdem la TV, calculator, scriind SMS-uri, sau prin mall-uri la o cafea. Putem să le răscumpărăm.

   Un an. Atât ne putem ura și e o urare de bun simț. Apoi un an nou. Sau altfel. Sau luat de la capăt. Un an nou în care putem intra vechi sau nou-nouți. Cu dorințe noi, cu vise noi, cu hotărâri noi. Ne putem înnoi garderoba, garajul, casa sau viața. Și mai ales, fericit. Aici e o poveste lungă pentru că fiecare înțelege prin fericire ce-l taie capul. Fericirea e o sumă de lucruri mărunte, zice Thoreau. Fericirea nu înseamnă să ți se împlinească orice dorință ci să poți dori cu toată inima ceva, asta e de la Paler. Există oameni care trăiesc fericiți fără să știe – Vauvenargues. Fericirea nu e un ideal al raținunii ci al imaginației – o știm de la Kant, iar bătrânul Shakespeare mulțumește cerului și zice ”Ferice de noi că nu suntem prea fericiți”. Biblia are alte idei despre fericire. Suma tuturor definițiilor biblice despre fericire e aceasta: cu Dumnezeu în inimă ești fericit. Chiar dacă ești dator la bancă, pâinea e amară, copiii îți fac probleme, diabetul e 170. Vă doresc un an pe care să-l trăiți. Să-l trăiți fericiți. La anul o să vă doresc iarăși un an… Până nu vor mai fi ani, nici zile. Până va fi doar fericire…

 

 Multă pace tuturor.
Multe binecuvântări cerești și multă pace. La mulți ani în Hristos Isus. Mulțumesc.
Adăugat în 02/01/2014 de statornicul
Multumesc si eu de urarile facute si convingatoare , scrise cu multa maiestrie.
Comunicarea in scris care va defineste cel mai bine este eseul.
Va incurajez la aplecarea asupra acestei sectiuni cu toata sinceritatea, fiind o promisiune frumoasa.
Fiti innoit in binecuvintarile Domnului !
Adăugat în 02/01/2014 de sanda_tulics
Chiar v-am apreciat ''lucrarea''fara sa vad caci doar ''ati adaugat-o.Ma bucuram sincer de ce este scris, fara sa observ caci autorul este ;
Vladimir Pustan

Sa aveti fericiri dumnezeiesti !
Adăugat în 02/01/2014 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 970
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni