Sângele creștinilor uciși în Siria......
Autor: Adăugat de Traian Hrelescu  |  Album: Creștin Adevărat  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de statornicul in 18/01/2014
    12345678910 0/10 X

 

Sângele creştinilor ucişi în Siria, vândut cu 100.000 de dolari sticla în Arabia Saudită, suţine o călugăriţă siriană

 

 

Sângele creştinilor ucişi pentru credinţa lor in Siria este vândut cu 100.000 de dolari sticla în Arabia Saudită, a susţinut o călugăriţă siriană, prezentând recent la Viena, în cadrul unei conferinţe dedicate Zilei drepturilor omului, rezultatele investigaţiei sale având ca temă persecuţiile şi maltratările la care sunt supuşi creştinii sirieni de către musulmanii fundamentalişti, informează InfoCatolica, citată de agerpres.ro.

„Vânzarea de sânge de la creştinii ucişi a devenit mare afacere. Pentru o sticlă mică de sânge, fanaticii din Arabia Saudită plătesc 100.000 de dolari“, a spus călugăriţa Hatune Dogan, citând mărturia unui bărbat pe care l-a identificat ca fiind unul din „acei asasini, care, suferind grave probleme psihologice, s-a convertit la creştinism“. Potrivit aceleiaşi mărturii, „ fanaticii consideră că atunci când îşi spală mâinile cu sângele victimei, participă la o jertfă pentru Allah“.

În cadrul conferinţei de la Viena, călugăriţa Hatune Dogan, care conduce Fundaţia de caritate „Sora Hatune“, prezentă în 35 de ţări, a descris, totodată, întâlnirile avute cu victimele musulmanilor radicali, multe din acestea denunţând cazuri de viol, asasinate, torturi şi mutilări. Hatune Dogan a informat, de asemenea, asupra a numeroase cazuri în care femei siriene au fost răpite, violate şi apoi eliberate în schimbul unor răscumpărări.

Călugăriţa a indicat că dispune de 174 materiale video ce conţin cazuri teribile de abuzuri, torturi şi asasinate pe care le-a primit de la membrii familiilor care au fost victime ale persecuţiilor islamiste.

Un sondaj anual realizat de asociaţia „Open Doors“ şi ale cărui rezultate au fost anunţate recent indica faptul că, anul trecut, în Siria, au fost înregistrate mai multe cazuri de creştini ucişi pentru credinţa lor decât totalul mondial în 2012.

Potrivit asociaţiei, care sprijină creştinii din întreaga lume, în 2013 au fost înregistrate, la nivel mondial, 2.123 de crime împotriva creştinilor faţă de 1.201 în 2012. Anul trecut au fost 2.123 de astfel de cazuri numai în Siria, a precizat asociaţia, menţionând că această cifră „este extrem de minimală, bazată pe ce s-a difuzat în media“. Alte grupări creştine estimează că numărul creştinilor ucişi în Siria este cu mult mai mare.

 

 

Multă pace tuturor.
Adăugat în 18/01/2014 de statornicul
Statistici
  • Vizualizări: 988
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 1
Opțiuni