Castig prin pierdere
Autor: Nelu Minjineanu  |  Album: manuscris  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de francu.cristina in 02/07/2008
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Castig prin pierdere

Principiile lumii sunt contare principiilor Imparatiei lui Dumnezeu. Lumea se bazeaza pe viata materiala si fiecare cauta sa castige cat mai mult, chiar cu pretul vietii, fie averi, nume in societate, functii sau titluri. Scopul? De a fi apreciati, laudati,, de a fi slujiti de ceilalti semeni.

In Imparatia lui Dumnezeu sunt alte valori, contare firii umane.

In primul rand, totul se bazeaza pe lucrurile care nu se vad, nicidecum pe cele ce se vad. Adica? O traire prin credinta. Ca sa castigi viata vesnica trebuie sa o pierzi pe aceasta. Te vei intreba cum. Prin faptul ca tu nu mai traiesti pentru tine, obiectivul tau nu mai este satisfacerea nevoilor si placerilor tale, ci tu pierzi aceste lucruri slujind altora. E un paradox acesta dar este asa de real!

In Evanghelia dupa Matei, in capitolul 27, versetul 42, Domnul Isus primea cele mai mari elogii care I se puteau aduce din partea oamenilor: pe altii I-a mantuit iar pe Sine, nu. Chiar daca in cuvintele acestea era batjocura, dispret, ei, totusi, il incoronau cu o cununa vesnica. Si-a prerdut viata Sa ca sa o castige pe a altora dintre care si a noastra.

Aceasta sa fie prioritatea noastra in Domnul: sa ne pierdem viata in folosul celorlalti. Aceasta e, de altfel, marea trimitere lasata de Isus. 

Si acum, iubitul meu credincios, pierzi aici toate lucrurile ca sa le castigi pe celelate? Tu decizi!

 

Amin Domnul să ne dezlipească inimile de tot ce se pare rău!
Adăugat în 22/11/2011 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 2556
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 1
Opțiuni