Aruncaţi mrejile!
Autor: Nelu Minjineanu  |  Album: manuscris  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de francu.cristina in 23/05/2008
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Aruncaţi mrejile!

Un îndemn după Luca 5:4

"Doamne, toată noaptea ne-am trudit şi n-am prins nimic..." Acestea au fost cuvintele lui Petru când Domnul i-a poruncit să arunce mrejile.

Şi, cu părere de rău o spun, parcă ne caracterizează şi pe noi. Am ajuns să ne îndoim de puterea Domnului, nu mai credem pe deplin Cuvântul, vorbim mult şi facem puţin. Ne plângem că sunt scaune goale în biserici, că nu mai sunt treziri spirituale, că oamenii nu mai vin la altar pentru a se dărui lui Dumnezeu.

Cred că a venit vremea să împlinim porunca Domnului Isus şi să aruncăm mrejile pentru pescuire. Sunt atâţia oameni care aşteapă să fie mântuiţi.

Cea mai mare poruncă, numită şi marea trimitere, o găsim în Marcu 16:15: "Mergeţi (duceţi-vă) în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia" (aruncaţi mrejile).

Dar Domnul vrea să fim în colaborare cu El. De ce? Voi da două exemple.

Primul: Ucenicii s-au trudit toată noaptea singuri, fără El, şi după ce au scos toată firea şi necredinţa din ei, a venit Domnul Isus şi le-a poruncit să arunce mrejile ca ei să vadă că El este Dumnezeu şi că trebuie să asculte de El.

Al doilea: La mormântul lui Lazăr, Isus a poruncit oamenilor: "Daţi piatra la o parte!" Oamenii au făcut partea lor, iar apoi El a intrat în lucrare împlinindu-şi partea Sa. Şi Lazăr a fost înviat!

Însă acum, revenind la subiectul meu, îţi spun că nu-i vremea să stăm rezemaţi de vâslă sau să ne strângem mrejile pentru că Domnul vrea să cucerim lumea semănând sămânţa Lui.

Cunoasteţi bine slujba la care ai fost chemat lucrător împreună cu Isus Cristos!  Nu vrei să auzi la capătul lucrării tale glasul Său care îţi va spune: Vino, slugă bună?! 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2258
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni