Locuinta lui Dumnezeu
Autor: Nelu Minjineanu  |  Album: manuscris  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de francu.cristina in 03/06/2008
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Locuinta lui Dumnezeu

"Ce fel de casa imi veti zidi voi Mie?"

Dumnezeu nu locuieste in case facute de maini omenesti, caci cerurile cerurilor nu-L pot cuprinde iar pamantul este asternutul picioarelor Lui. Totusi, El locuieste undeva. Unde?

In cartea catre Evrei, in cap 10 vers 6b citim: "Mi-ai pregatit un trup." Dumnezeu umbla pe picioarele tale, vorbeste cu gura ta, lucreaza cu mainile tale. El se manifesta prin fiinta ta, prin acest cort de carne (sau vas de lut).

Apostolul Petru descrie clar aceasta conturare: cum sa fii o locuinta a lui Dumnezeu in 2 Petru 1:10. El te face partas firii Sale dumnezeiesti, numai dupa ce ai fugit de stricaciunea care este in lume, prin pofte.

Si apoi incepe procesarea ta, prelucrarea ta in mainile Olarului.

Sunt 7 trepte care se succed una dupa alta; ele nu se pot elimina una pe cealalta, sunt dependente una de alta si numai parcurgerea lor te desavarseste sa fii ca Domnul tau - ajunge ucenicului sa fie ca Domnul Sau.

In cea de-a saptea treapta este confirmarea ta ca fiu deplin al lui Dumnezeu, trimiterea ta in lucrare prin pecetluirea cu Duhul Sfant.

Nu este de nici un folos lucrarea ta daca nu ai cele sase calitati, cele sase roade - daca le ai, Duhul Sfant are toata puterea de lucrare. De multe ori, poate ai facut altceva: ai lucrat cu darurile Duhului Sfant si nu ai avut rabdare, infranare, evlavie, dragoste de frati sau iubire de oameni.

Folosirea darurilor in Biserica fara a poseda aceste calitati, diminueaza impactul cuvintelor tale asupra ascultatorilor ( sau a lucrarii tale); suna a ceva fals, o arama sunatoare. Dar daca aceste daruri sunt "autorizate" si sustinute prin aceste calitati, ce se intampla? Cauta sa le ai si vei vedea...

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2973
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 1
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni