Fii treaz şi veghează!
Autor: Nelu Minjineanu  |  Album: manuscris  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de francu.cristina in 10/05/2008
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Fii treaz şi veghează!

(Inspirat din 1Petru 5:8,9)

Pe meterezele cetatii se aude glasul trambitei. Sunetul ei e clar, strident; vesteste pericolul ce vine din partea vrasmasului, anunta desteptarea poporului. Duhul Sfant avertizeaza ca este vremea sa te scoli din amorteala, sa fii treaz din punct de vedere spiritual.

TREAZ - este starea normala a unui crestin. Un om treaz vede, aude, simte, pipaie -toate simturile ii sunt in functiune si nu poate fi luat prin surprindere. Cand doarme, simturile lui sunt in stare de letargie; el nu mai controleaza mediul ce-l inconjoara.

Cea mai periculoasa stare in viata de credinta este cea de adormire. Dumnezeu avertizeaza biserica din Laodicea despre aceasta grava problema numind-o stare caldicica. Toate lucrurile par normale, visezi frumos; esti rupt de realitate. Satan se bucura ca te poate infrange foarte usor.

VEGHEATOR - Un om poate fi treaz dar nu si vegheator. Cand esti in razboi, esti intr-o stare de alerta permanenta, veghezi ca sa nu fii luat prin surprindere. Domnul ne indeamna la veghere in Luca 12:35-38.

IMPOTRIVIREA - dar nu oricum, ci o impotrivire tare, cu toata puterea; e vorba de viata si de moarte. Cand esti in pericol si nu ai alta alternativa sau sansa de scapare, lupti ca sa nu fii invins.Infrangerea inseamna moarte, biruinta - viata.

Fii treaz si vegheator, impotriveste-te tare in credinta! A sosit ceasul trezirii tale!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3020
  • Export PDF: 3
  • Favorită: 1
Opțiuni