Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

Te cheamă...
Autor: Sanda Tulics  |  Album: Fărâme de lumină  |  Tematica: Minunile creatiei
Resursa adaugata de sanda_tulics in 27/06/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 5 voturi
Te cheamă...

   Pare  c-ar fi... Un pom împodobit pentru bucuria copiilor în iarnă...

   Bogat în crengi verzi, dese, de care atîrnă ''multe, multe, lumînări'' în formă de flori sau candele, miniatura unor ''brăduţi'' ce-s gata să lumineze în întuneric! Seamănă cu ... un castel!

  Bogat, bogat în verde, alb şi roşu, florile lui  se legitimează în culori de pace, bucurie, speranţă, puritate. Castanul înflorit!

   Mă rotesc în jurul lui căutînd  ''un loc'' să-l îmbrăţişez dar, el îşi coboară culoarea, parfumul... toate candelele de vară,  ce-mi ''aprind '' un dor ... tainic...

   ...Un gînd îmi vine şi ... mă opresc din nou, contemplîndu-l ! Oare?!... Aşa de mult a dorit vara,  bucuria din iarnă a oamenilor, încît...

   ... Şi-a împodobit castanii cu cele mai frumoase flori-candele şi invită la ... O naştere a Mîntuitorului în vară? De ce nu?

   Naşteri din nou! În vară sau iarnă, toamnă sau primăvară; ORICÎND! Căci, cerul e bogat! Şi ştie să îmbie pe fiecare ''trecător'' şi ''admirator''...  ce nu  L-a cunoscut încă pe MÎNTUITOR!

   Te cheamă castanii...

O frumoasă lecție de viață, o bucată din minunatul peisaj, și anume cel cu castanii înfloriți.
Fie ca și cei ce nu-L cunosc pe Mântuitor încă, să simtă mirosul florilor de castani [ salvarea ] cât mai curând ! O zi minunată în Domnul Isus vă doresc !
Adăugat în 27/06/2013 de viorel77
Fie ca vara aceasta plină de miresme îmbietoare să trezească inimi nepredate Mîntuitorului! Fiţi binecuvîntată.
Adăugat în 27/06/2013 de floridinmaracineni
Duhul Sfânt v-a dat o inspirație deosebită. Cu permisiunea d-voastră(care s-a stabilit cu ceva timp în urmă, am publicat mesajul frumos pe LUMINI DIN PARADIS.
Multe mulțumiri/Tot respectful, gc
Adăugat în 28/06/2013 de geocornic
Eu de asemeni multumesc Domnului pentru inspiratie ,cit si dumneavoastra care ati luat aceasta hotarire a postarii eseului de mai sus, [in baza acordului ambelor parti].
Ati prins ''emotia'' si ''cheia ''daruita in acest text si pentru aceasta, multumesc mult doar Domnului.
Ma onoreaza invitatia dumneavoastra de a fi parte din lucrarea la care ati fost chemat.
Fiti innoit in bine!
Adăugat în 28/06/2013 de sanda_tulics
Recitind, mă gîndeam ce minunată comparaţie a Duhului Sfînt cu un CASTAN ÎNFLORIT: Duhul, plin de roade! Castanii... ne cheamă... roadele ne sunt gata, pregătite, şi ne invită să ne bucurăm în ele; EL ştie cum să facă desăvîrşită lucrarea naşterii din nou în inimile noastre; deosebită inspiraţie, slăvit să fie Domnul!
Adăugat în 28/06/2013 de floridinmaracineni
Adorabil eseu! Simplu, liric si duhovnicesc, merge direct la inima!
Adăugat în 07/07/2013 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 693
  • Comentarii: 6
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni