Binecuvântaţi, căci la aceasta aţi fost chemaţi
Autor: Rely Tarniceri  |  Album: fara volum  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de guardiangel in 22/08/2007
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Binecuvântaţi, căci la aceasta aţi fost chemaţi
Binecuvântarea ocupă un loc foarte important în viaţa creştinului. Este o lucrare pe care o facem „la timp şi la netimp", în orice împrejurare, de câte ori deschidem gura.

De aceea este extrem de important să fim atenţi la ceea ce ne iese pe gură. Fiecare cuvânt al nostru are putere. Ne-a fost dată puterea de a lega şi de a dezlega atât în cer cât şi pe pământ. Şi vom da seama pentru fiecare cuvânt pe care l-am rostit. Asta nu sună ca o ameninţare, ci ca o motivare spre responsabilitate şi conştientizare faţă de puterea care ne-a fost dată.

Nici un cuvânt
pe care îl rostim, nu este neutru. Este fie un blestem, fie o binecuvântare. Dacă te întâlneşti cu cineva şi îi spui „mă bucur să te văd", aceasta este o binecuvântare. Dacă îi spui „vai ce rău arăţi", acesta este cu siguranţă un blestem. Nu doar pentru că îl percepem ca pe ceva plăcut sau neplăcut, ci pentru că acest cuvânt are putere. Puterea de a zidi sau de a dărâma.

Jam 5:15 Rugăciunea făcută cu credinţă va mântui pe cel bolnav, şi Domnul îl va însănătoşa; şi dacă a făcut păcate, îi vor fi iertate.
Jam 5:16 Mărturisiţi-vă unii altora păcatele, şi rugaţi-vă unii pentru alţii, ca să fiţi vindecaţi. Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit.
Jam 5:17 Ilie era un om supus aceloraşi slăbiciuni ca şi noi; şi s-a rugat cu stăruinţă să nu ploaie, şi n-a plouat deloc în ţară trei ani şi şase luni.
Jam 5:18 Apoi s-a rugat din nou, şi cerul a dat ploaie, şi pământul şi-a dat rodul.

Atunci când spui
„pace", „bună ziua", „mergi cu Domnul", „shalom"... toate acestea au putere. Doar rutina şi minciuna diavolului că sunt simple cuvinte, ne-au făcut să nu mai fim conştienţi de puterea lor. Dar dacă nu suntem conştienţi, asta nu înseamnă că nu au putere.

Când unui copil i se spune mereu „eşti un prost, nu eşti bun de nimic..." el îşi asumă această identitate şi va reacţiona ca atare, cu toate că nu aceasta este realitatea. Dar dacă este încurajat mereu, chiar dacă este mai slăbuţ, va deveni din ce în ce mai puternic.

De asemenea, Dumnezeu a creat lumea cu ajutorul Cuvântului, furtuna s-a supus cuvântului, diavolul se supune cuvântului care are autoritate. Această autoritate este dată de Cristos, care ESTE CUVÂNTUL! Dar să nu uităm că Isus locuieşte în noi şi dă autoritate cuvintelor noastre.

De aceea suntem îndemnaţi:


Filipeni 4:8 Încolo, fraţii mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptã bunã, şi orice laudã, aceea sã vã însufleţească.

1 Corinteni 14:3 Cine prooroceşte, dimpotrivă, vorbeşte oamenilor, spre zidire, sfătuire şi mângâiere.

Eph 4:29 Nici un cuvânt stricat să nu vă iasă din gură; ci unul bun, pentru zidire, după cum e nevoie, ca să dea har celor ce-l aud.
Eph 4:31 Orice amărăciune, orice iuţime, orice mânie, orice strigare, orice clevetire şi orice fel de răutate să piară din mijlocul vostru.
Eph 4:31 Orice amărăciune, orice iuţime, orice mânie, orice strigare, orice clevetire şi orice fel de răutate să piară din mijlocul vostru.
Eph 5:19 Vorbiţi între voi cu psalmi, cu cântări de laudă şi cu cântări duhovniceşti, şi cântaţi şi aduceţi din toată inima laudă Domnului.
Eph 5:20 Mulţămiţi totdeauna lui Dumnezeu Tatăl, pentru toate lucrurile, în Numele Domnului nostru Isus Cristos.
Phi 2:3 Nu faceţi nimic din duh de ceartă sau din slavă deşartă; ci în smerenie fiecare să privească pe altul mai pe sus de el însuşi.
Phi 2:4 Fiecare din voi să se uite nu la foloasele lui, ci şi la foloasele altora.
Phi 2:13 Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi, şi vă dă, după plăcerea Lui, şi voinţa şi înfăptuirea.
Col 3:8 Dar acum lăsaţi-vă de toate aceste lucruri: de mânie, de vrăjmăşie, de răutate, de clevetire, de vorbele ruşinoase, cari v-ar putea ieşi din gură.
Col 3:9 Nu vă minţiţi unii pe alţii, întrucât v-aţi dezbrăcat de omul cel vechi, cu faptele lui,
Col 3:10 şi v-aţi îmbrăcat cu omul cel nou, care se înnoieşte spre cunoştinţă, după chipul Celui ce l-a făcut.
Col 3:11 Aici nu mai este nici Grec, nici Iudeu, nici tăiere împrejur, nici netăiere împrejur, nici Barbar, nici Schit, nici rob, nici slobod, ci Cristos este totul şi în toţi.
Col 3:12 Astfel dar, ca nişte aleşi ai lui Dumnezeu, sfinţi şi prea iubiţi, îmbrăcaţi-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândeţe, cu îndelungă răbdare.
Col 3:13 Îngăduiţi-vă unii pe alţii, şi, dacă unul are pricină să se plângă de altul, iertaţi-vă unul pe altul. Cum v-a iertat Cristos, aşa iertaţi-vă şi voi.
Col 3:14 Dar mai pe sus de toate acestea, îmbrăcaţi-vă cu dragostea, care este legătura desăvârşirii.
Col 3:15 Pacea lui Cristos, la care aţi fost chemaţi, ca să alcătuiţi un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, şi fiţi recunoscători.
Col 3:16 Cuvântul lui Cristos să locuiască din belşug în voi în toată înţelepciunea. Învăţaţi-vă şi sfătuiţi-vă unii pe alţii cu psalmi, cu cântări de laudă şi cu cântări duhovniceşti, cântând lui Dumnezeu cu mulţămire în inima voastră.
Col 3:17 Şi orice faceţi, cu cuvântul sau cu fapta, să faceţi totul în Numele Domnului Isus, şi mulţămiţi, prin El, lui Dumnezeu Tatăl.
1Th 5:14 Vă rugăm, de asemenea, fraţilor, să mustraţi pe cei ce trăiesc în neorânduială; să îmbărbătaţi pe cei deznădăjduiţi; să sprijiniţi pe cei slabi, să fiţi răbdători cu toţi.
1Th 5:15 Luaţi seama ca nimeni să nu întoarcă altuia rău pentru rău; ci căutaţi totdeauna să faceţi ce este bine atât între voi, cât şi faţă de toţi.
1Th 5:16 Bucuraţi-vă întotdeauna.
1Th 5:17 Rugaţi-vă neîncetat.
1Th 5:18 Mulţămiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Cristos Isus, cu privire la voi.
ziditor
este un eseu care m-a zidit foarte ziditor.Cand am ctit acest eseu eram intr-un moment de cumpana si pot sa zic ca alfel am privit lucrurile. V-a multumesc mult!!!
Adăugat în 16/01/2010
Statistici
  • Vizualizări: 4210
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni