Dumnezeu este Duh iar omul a fost creat după chipul şi asemănarea Lui
Autor: Rely Tarniceri  |  Album: fara volum  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de guardiangel in 14/08/2007
    12345678910 0/10 X
Dumnezeu este Duh iar omul a fost creat după chipul şi asemănarea Lui
Dumnezeu este duh, iar omul a fost creat după chipul şi asemănarea Lui. Deci noi în esenţă suntem un duh, îmbrăcat în suflet şi locuind într-un trup. Trupul şi sufletul sunt susţinute de puterea duhului. (când duhul este trist, trupul este bolnav iar sufletul suferă).

În momentul căderii, duhul nostru a murit faţă de Dumnezeu şi a înviat faţă de sine însuşi devenind rob puterii lui satan. Astfel a apărut Eu-l , firea centrată pe sine, pe propriile eforturi.

Deci duhul mort faţă de Dumnezeu şi viu faţă de păcat, poate fi numit "boală" iar firea, programată pozitiv sau negativ, reprezintă "simptomele".

Dumnezeu a venit cu un medicament radical, care vindecă boala păcatului, regenerând duhul. Medicamentul este "viaţa Lui Cristos", care S-a lăsat răstignit, luând cu Sine duhul bolnav, au murit împreună, au fost îngropaţi împreună şi au înviat împreună, un Cristos viu şi un duh regenerat de viaţa Lui Cristos. Un duh nou, viu faţă de Dumnezeu şi mort faţă de păcat.

Acum duhurile noastre sunt unite, Duhul Lui şi duhul nostru fiind una! (ex. Când pui un pliculeţ de ceai în apa fierbinte, devine un lichid colorat numit ceai iar acţiunea este ireversibilă, nu mai poţi separa ceaiul şi apa cum au fost înainte).

Identitatea noastră (boala) a fost vindecată, suntem din nou duhuri vii faţă de Dumnezeu, îmbrăcate cu un suflet şi locuind într-un trup. Însă simptomele mai sunt încă prezente. Dar orice medic va afirma că boala trebuie tratată, nu simptomele. (ex. Piciorul amputat care încă mai doare. Doar dacă înfrunţi realitatea piciorului lipsă, creierul va anula senzaţia de durere).

Privind în permanenţă la identitatea ta reală de duh, care este personificată de Isus Cristos, rând pe rând, simptomele vechii vieţi, vechile tipare, vor cădea şi vei fi capabil să trăieşti în conformitate cu ceea ce eşti de fapt!!!

Prin simptome satan încearcă să ne mintă că încă mai suntem bolnavi. (ex. S-a făcut o experienţă prin care unui om sub hipnoză i s-a pus un cub de ghiaţă în mână spunându-i-se că este o monedă încinsă. Satan, având controlul minţii omului, a făcut creierul să creadă o minciună şi să provoace simptomele de reacţie la o monedă încinsă, ceea ce a provocat o arsură în palma omului. Satan nu a putut schimba realitatea cubului de ghiaţă, dar a putut să mintă, dând o informaţie eronată, iar trupul a reacţionat conform tiparelor cunoscute).

Odată ce spiritul nostru a fost regenerat, nu mai putem fi ce am fost înainte, dar mai putem reacţiona ca înainte, atunci când suntem puşi în faţa unei situaţii cu care am mai fost confruntaţi, iar tiparele noastre nu au fost încă înlocuite de Duhul Lui Dumnezeu care face această schimbare (acesta este procesul care ne duce din slavă în slavă până la schimbarea totală, când Cristos va lua pe deplin chip în noi).

Ilustraţie : care este prima reacţie a unui tigru care se crede şoricel, când se vede faţă în faţă cu o pisică???

Observaţie : duhul regenerat este scutul sufletului şi al trupului.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 4744
  • Export PDF: 3
Opțiuni