Tehnologia-separare de afecţiune sau Iubirea ca tehnologie?
Autor: Alexandrina Tulics  |  Album: Anotimpuri  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de sanda_tulics in 27/05/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 5 voturi
Tehnologia-separare de afecţiune sau Iubirea ca tehnologie?

     TEHNOLOGIA - SEPARARE DE AFECȚIUNE SAU IUBIREA CA TEHNOLOGIE?

   Omul a căzut pradă tehnologiei care a înlocuit relaţia umană (televizorul fiind cel care i-a luat locul, computerul). Fiecare doreşte un maxim confort, (privat), care a dus la distrugerea relaţiilor interumane. Egoismul şi egocentrismul şi-au dat mîna glorios şi ignoră ''nevoile sociale", chiar în biserici.

   Tehnologia este una din etapele de distrugere în  masă  a caracterelor umane.


    Telefonul a ''rupt'' mult din relaţia socială, familială în primul rînd, şi apoi cea din jur. (Sunt familii care vorbesc doar prin telefon, problemele familiare).


    Nu este şi acesta un mod de a ţine despărţiţi şi divizaţi oamenii? Atunci cînd se întîlnesc, ei devin mai bucuroşi, mai expresivi, mai comunicativi, putînd să-şi urmărească ''expresia feţei, reacţiile sentimentale, afective, care de fapt, sunt miezul relaţiilor sociale.

   Tehnologia a distrus acest miez social şi a robotizat şi abrutizat umanitatea, deformîndu-le viaţa şi mai ales afectivitatea şi gîndirea.


   Mă gîndeam la biserica primară care, le avea pe toate împreună, foloasele necesare cît şi emoţiile pozitive sau negative. Împreună se rugau şi le suportau toate, ca pentru unul singur. Aşa s-a mărit şi a crescut spiritual biserica. Era plină de putere căci nu erau ''clasele sociale''. Erau toţi ai Domnului, fără pretenţii arogante de subordonare a aproapelui. Tehnologia lor era... Iubirea Domnului în fiecare, pentru... aproapele! Au învins pentru că erau purtători de comori ale iubirii şi sacrificiului pentru aproapele, nu numai al familiei.


    S-a pierdut de tot ''modelul'' bisericii primare?

   Inspirată după "Lumea lui Henry"- H. L Roush.

                 Alexandrina Tulics

Amin! Tehnologia este folosita persuasiv de cel rau ca sa ne distruga sentimentele, chiar si dragostea fireasca..Sa rezistam acestor atacuri prin puterea Duhului Sfant!
Adăugat în 27/05/2013 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 1367
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni