Dulcea mustrare
Autor: Alexandrina Tulics  |  Album: Anotimpuri  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de sanda_tulics in 28/01/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 8 voturi
Dulcea mustrare

   Dulcea mustrare

   Mustrarea este ''una ''din fiicele înţelepciunii, aş zice cea mare, puternică, vigilentă, grijulie şi... plină de dragoste. Este sora cea mare a altor virtuţi dumnezeieşti, cu misiune sigură, fermă şi autoritară.

   O recunoşti imediat ce-şi deschide gura, vorbind cu  calm, dragoste şi sfântă înţelepciune  fără să se ''abată'' de la misiunea pe care o are de îndeplinit. Ea vine în ajutorul celui ce are nevoie să fie auzită, acelora care, au refuzat să o cunoască, să se împrietenească cu ea, să o împlinească în viaţa lor.

   Argumentul ei, este întotdeauna ''Vocea Cuvântului''. Prin prezenţa ei juridică, îşi explică  menirea şi trimiterea dată de Tatăl, înaintea celor ce au săvârşit infracţiunea de neascultare. Ea este o parte a învăţăturii ce stă la  baza cunoaşterii de Dumnezeu, a adevăratei pocăinţi.

   Mustrarea nu face ''pact'' cu nici o ofertă nedumnezeiască, îşi cunoaşte bine rolul ceresc, este ca o asistentă medicală, care tratează pacientul bolnav diagnosticat de Duhul Sfânt. Este medicamentul  pe care unii refuză să-l ia, neînsănătoşindu-se sau îl iau cu privirea în jos, gândindu-se la efectul pe care l-ar avea dacă nu ar respecta indicaţiile. Alţii, greşiţi şi ei ca cei enumeraţi, abia aşteptă să-l ia, dându-şi seama de starea gravă în care se găsesc, şi acceptând acest medicament dumnezeiesc.

   Mustrarea este medicamentul, pe care, dacă îl iei, sigur te vindeci. Are rol de igienizare sufletească, de punte între ce '' a fost '' şi ce "este în prezent după acceptatrea ei." 

   Aş numi-o... dulcea mustrare, având în vedere, efectul benefic al rolului ei. Ea este glasul Iubirii, căci Domnul mustră, pe cine-l iubeşte!

                                       Alexandrina Tulics

Mustrarea este "dulce" doar atunci când o primeşti cu mare bucurie, conştient fiind de lucrarea Duhului care are ca rol, printre altele, desăvârşirea procesului de sfinţire în viaţa credinciosului creştin. Dau slavă Domnului că sunt un lut în mâna Stăpânului ce mă las întocmai prelucrat! Fiţi binecuvântată sora Sanda.
Adăugat în 29/01/2013 de floridinmaracineni
Ce frumoasa expunere...Minunat, fii binecuvantata!
Adăugat în 29/01/2013 de lboltasu
Domnul Dumnezeu să vă binecuvânteze sora Sanda, foarte adevărat și vrednic cuvânt împărtășiți aici celor ce citesc și celor ce iubesc pe Domnul. Este mare nevoie de astfel cuvinte sănătoase și hrănitoare, Domnul să fie glorificat prin ele și toți ochii să fie deschiși să vadă slava Lui.
Adăugat în 29/01/2013 de Ioanhapca
Adevărul ca și mustrarea, nu au fost și nici nu vor fi bine primite, de cei care se cred autoritari. Fie ca pentru noi, mustrarea să fie îndrăzneala de a privi tot mai sus !

Domnul să vă binecuvânteze !
Adăugat în 29/01/2013 de viorel77
minunat acest articol. Această ,,dulce mustrare'' parcă face parte din tine, o aveai acolo în inimă şi nici nu ştiai sau nu-ţi dădeai seama că ai şi aşa ceva. E ca atunci când faci ceva şi-apoi îţi spui ,,am făcut rău, nu trebuia'' şi numai Domnul te face să vezi acest lucru, vorbindu-ţi şi mustrându-te dulce. Trăirea cu Domnul e minunată şi înveţi foarte multe lucruri. El să ne dea înţelepciune pentru a îţelege şi a pricepe care este voia Sa.
Fii binecuvântată.
Adăugat în 29/01/2013 de 1954adina.9mai
Statistici
  • Vizualizări: 1231
  • Comentarii: 5
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni