Nevoia de “Ane” și “Samueli”
Autor: Cristian Boariu  |  Album: fara album  |  Tematica: Ce alegi?
Resursa adaugata de resursecrestine in 11/08/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 16 voturi

Trăim vremuri în care vrem Samueli ca răspuns la rugăciune, dar ne rugăm puțin și fără lacrimi. Nu mai luăm hotărâri înaintea Domnului pentru că hotărârile adevărate costă. Nu ne mai vărsăm sufletul înaintea Lui ca nu cumva Eli din adunare să ne judece greșit. Nu prea mai avem fețe schimbate când ne ridicăm de pe genunchi pentru că am stat acolo poate de formă, uneori.

Avem prea puține Ane în adunări. Și pe cele pe care le avem le judecăm că prea zic “Amin” sau “Aleluia”. Că prea plâng la rugăciune și că prea se roagă cu foc. Că prea își doresc Samueli pe care să îi inchine Domnului. Uităm ca Penina nu a dus nici un Samuel la Templu, ci doar Ana!

Și Samuelii se răresc pe zi ce trece. Le dăm copiilor telefoane de mici, laptopuri când sunt deja la ciclul primar dar nu le mai cumpărăm “Biblia povestită copiilor”. Sau dacă le-o cumpărăm, uităm să le-o citim zilnic. Uneori nu îi ducem la Templu de frică ca nu cumva un Eli să se lege de ei. Le facem rost de haine dar nu de biserică, ca Ana, ci ca să fie mai prezentabili la grădiniță și la școală.

Samuelii de azi când recită o poezie în față provoacă râsete coriștilor dacă se încurcă la vreun vers. Samuelii de azi, învățați de Ana să cânte o cântare în față, sunt tratați cu ironie dacă falsează. Samuelii de azi, dacă știu prea multe versete la grupa de copii sunt priviți ciudat de către cei care știu bine personajele din desene animate…

Mi-e dor de Samueli. Copiii care să mai audă vocea lui Dumnezeu de mici. Da, copiii de azi care să fie mijlocitorii de mâine. Nu se vor pricepe poate să fie stilați, să impresioneze la vreun solo dar se vor pricepe să aducă jertfe așa cum cere Biblia, cu smerenie și ascultare. Să meargă în Chiriat-Iearim la cei cu inima împărțită și fără lacrimi în ochi și să le zică că au mers 20 de ani degeaba la biserică. Să le zică că poți avea chivotul în Templu și să ajungi in iad dacă nu te pocăiești. E nevoie de Samueli care să ducă poporul la Mițpa pentru a mai pune pietre de aducere aminte (nu când e gata vila sau când e cumpărată o mașina nouă ci când se văd roadele unei umblări cu Dumnezeu).

Dacă aveți Ane în adunare, prețuiți-le. Dacă le vedeți zăbovind în rugăciune când alții stau cu ochii deschiși, nu le judecați. Nu! Pentru că vor intra într-o zi cu un Samuel în brațe din care nu își vor dori să facă un avocat sau doctor în primul rând, ci un copil de Dumnezeu.

Și mare va fi ziua când Samuel va veni în fugă la vreun Eli și îi va spune de o voce pe care a auzit-o. Apoi, undeva în noapte, o rugă sinceră va zgudui văzduhul: “Vorbește Doamne, că robul tău ascultă”!

  Și VOCEA aceea, fiți siguri, va vorbi!este atat de adevarat acest articol! Domnul sa ne ajute sa fim "Samuelï" si "Ane"! Domnul sa va binecuvanteze!
Adăugat în 11/08/2012 de tabyadry
Consecintele actiunilor noastre nu vor intarzia sa apara. Exista un "pentru ca" in viata noastra. Chiar daca nu avem ochi pt cauza, ceea ce ar trebui sa ne dea de gandit este ca Dumnezeu este autoritatea care vegheaza asupra efectelor relatiei noastre cu El, sau a nepasarii noastre in ceea ce priveste voia si principiile Lui. Dumnezeu sa ne binecuvinteze cu inimi deschise pentru El.
Adăugat în 12/08/2012 de Johannes
Avem biserici si pastori,pastori si biserici dar nu Ane si nici Samueli si totusi daca sunt sunt marginalizati de "elita"bisericii."Elita" fiind insasi "conducerea" sau"pastorul ales".Trist,foarte trist ce se intampla in bisericile "moderne" de astazi.Azi auzim cum pastorii se lauda singuri, isi lauda copiii,nepotii,nevestele,parintii si mamele,le stim si numele,datele de nastere si alte aniversari.Pe un Samuel sau pe o Ana nu-i baga nimeni in seama,sunt marginalizati,dispretuiti,"pusi pe linia moarta" ca prea deranjeaza,numai ei sa" aibe vise" si sa "vorbeasca si sa-L auda pe Dumnezeu".Numai ei,Ana si Samuel si nu Eli,nu pastorul sau "comitetul"?Suna hazliu ,acest hazliu este astazi in bisericile noastre.Trist,foarte trist.
Adăugat în 16/08/2012 de statornicul
Noi suntem cei care i-am ales pe pastori si tot noi ar trebui sa facem ceva cu ei chiar daca va fi greu de schimbat dar s--ar putea. Sa se puna cei sinceri si alesi de Domnul nu de ei insasi.O data un frate a avut o vedenie in care a vazut pe satana cu scaune in spate.Si avea multe si de diferite marimi.Cu picioare mari si lungi sau scurte si mai mici.Fratele l-a intrebat ce face cu ele si satana i=a spus ca merge cu ele la noi in adunare sa le puna acolo si cei care vor scaune el le da, si dupa cum vreau, dar ii si tine pe ele ca nimeni sa nu ii mai dea jos de aolo, el ii tine strans. Asa ca nu e de mirare ca se intampla asa in biserici si nu mai vezi Ane, ca se pune o intrebare -cine-i mai interesat sa nu fie decat cel rau.Daca am deschide ochii sa vedem realitatea ca sunt tinuti de scaune de satana si nu ii poti da jos. Apar sub o forma de lucrare si evlavie sa deruteze dar au roade amare. Daca nu dau voie e pentru ca starea lor arata cine ii conduce.Nu am nimic cu pastorii care fac sa creasca harul printre randuri apeland la unitate si rugaciune implicandu-se ei insusi si nu margam sa dea o raita sa adune fonduri pentru ceata lor de copii din conducere sau sa-i ajute la afaceri. Ca de unde sa ai o afacere daca nu lucri, dar daca ai in spate ajutor cum au unii merge treaba.De aceeia nu se inmultesc Anele in templu. Ele stau acasa si suspina le Domnul sa aduca El un ajutor in poporul sincer.
Adăugat în 18/08/2012 de radmaria
slava DOMNULUI ca se inmultesc mesajele de trezire.faca EL ca ele sa aibe ecou in sufletele noastre.
Adăugat în 19/08/2012 de Cristi.toma
Domnul sa va Binecuvinteze...Foarte Adevarat sa ne ajute Domnul ,sa-l punem in aplicare acest mesaj...
Adăugat în 23/08/2012 de naty_wer
Amin,e o mare incurajare, doar cand citesti aceste randuri duhul te indeamna,iubeste,iubeste cu o iubire sfanta,mai rabda,mai iarta, mai lupta,roagate,roagate neincetat.cred ca Domnul va ridica Samueli si Ane.amin
Adăugat în 20/09/2012 de rubemoni
Statistici
  • Vizualizări: 4202
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 3
  • Comentarii: 7
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni