Am ajuns vremea…
Autor: Cristian Boariu  |  Album: Căi rele  |  Tematica: 2Cronici 7:14
Resursa adaugata de resursecrestine in 08/07/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 10 voturi

   Am ajuns vremea când câinii sunt iubiți mai mult decât copiii. Când orfanii rămân neînfiați iar pentru animale se bat organizațiile, care mai de care mai tare. Am ajuns vremea când o mamă care dă viața la copii e arătată cu degetul iar cea care face întreruperi de sarcină este aplaudată.

   Am ajuns vremea când ziarele și revistele sunt mult mai apreciate ca Biblia. Când avem timp de știri și de altele... dar n-avem timp de suflet.

   Am ajuns vremea când Dumnezeu pleacă de la noi. Nu că l-am rugat, cum au făcut Gadarenii, ci pentru ca i s-au dat legi să părăsească țara. Ceea ce n-au știut gadarenii și nu știu nici cei de azi e că atunci când Isus pleacă de la tine nu-ți rămâne altceva decât iadul.

   Am ajuns vremea când tinerii își verifică Facebook-ul în fiecare oră să nu piardă vreun like sau vreun comment, dar cine mai e interesat de LIKE-uri din partea cerului? Cerul dă LIKE-uri doar la cei care sunt confundați cu Isus. Cei mai puțini…

   Am ajuns vremea când prin spitale merg doar cei bolnavi și nici un sănătos nu-i vizitează. Doar doctorii…

   Am ajuns vremea când oamenii se întreabă “Ce mai faci?” dar nimeni nu e interesat de răspuns. De aia toți zic că sunt… “Bine”.

   Am ajuns vremea când ascultăm predici multe și facem ca la instructajul de la avion: sperăm să nu trebuiască să le punem în practică. Când cântăm lui Dumnezeu: “Ești tot ce vreau, tot ce-am dorit vreodată” și nu ne dăm seama ce fals sună.

   Am ajuns vremea când se fac nunți și cei mai mulți confundă binecuvântarea cu ochii albaștrii sau... Și se bizuiesc pe caii lor... Primesc urări superbe de genul “Casă de piatră” dar fundația e pe nisip.

   Am ajuns vremea când dacă predici despre păcat nu îți mai garantează nimeni că mai trăiești mult… Ioan a predicat doar câteva luni. Apoi l-au omorât la un bal. Cea mai grea stare în care poate ajunge o națiune e să-și omoare sfinții din ea.

   Am ajuns vremea când înțeleg că vremea e pe sfârșite. Că ceasul bate a mânie din partea lui Dumnezeu peste fiii neascultării dar și a martiraj pentru cei care trăiesc cu evlavie în Christos. Se pregătește terenul pentru ca sfinților să le fie închisă gura...

   Am ajuns vremea când lumea se pregătește de înmormântare. Moartea a doua. Sfinții se pregătesc de nuntă.  Biruitorii se pregătesc de navigare pe marea de cristal unde în loc de vâsle vom avea alăute în mâini.

 

   Răscumpărați vremea... Avem puțin timp ca să ne mai punem toată energia la dispoziția lui Dumnezeu. Mai avem numărate clipele când mai putem împărți Biblia, când mai putem face evanghelizări(mai ales prin fapte) și când mai putem ține ușa bisericii deschisă.

   Investiți în săracii de lângă voi... Împărțiți sandwich-uri pe la copiii orfani, zâmbete celor nemângâiați și șervețele celor cu ochii în lacrimi. Fiți cu ochii în patru la păcat... ca să nu pierdeți premiul. Atenție la direcție, nu doar la viteză…

Foarte putini pocaiti mai au curajul sa spuna adevarul despre facebook! Marea majoritate s-au indragostit de el demult... uitand si de Dumnezeu si de Biblie si de toate si traind ...pentru rating si like-uri sub deja celebra deviza "nu este pacat" sau sub si mai celebra minciuna pe care toti o cred, ca "facebook e ca un cutit pe care depinde cum il folosesti" -- si de fapt nerealizand ca atentia si prioritatile le-au fost furate demult! facebook este IODL!!
Adăugat în 08/07/2015 de cst179
E o vreme grea, Cristi, ai dreptate! Valoriile sunt schimbate intre ele. Daca suntem crestini citim mai des Biblia prin intermediul pozelor de pe Facebook, cu munti, ape, apusuri de soare, sub care apare si cate un verset din Biblie, trimise de alti crestini. Urmeaza tot felul de selfiuri, unele chiar grotesti, ce se doresc cosmetizate cu idei crestine, ca sa dea bine la popor despre ceea ce (nu) suntem noi.
Ce cantam, ce afirmam cand ne intalnim da dovada unei ipocrizii, asa cum arati si tu: "Dumnezeu e tot ce dorim, tot ce avem!" etc. Cantam ca "doar o coliba aici jos imi ajunge"... "ca de te duci la CEC sau banca(sic!) vei vedea ca sunt sarac!", cand alergarea noastra de multe ori e ca sa stam aici jos in palate daca se poate, vesnicia ni se pare cumva prea departe, cu conturi cat mai mari la CEC sau banca!
Nu stiu daca Dumnezeu gusta cantariile noastre, cu versuri dintr-o realitate paralela, ideala, as fi tentat sa cred ca nu si cred ca si ele, ca si poeziile, predicile si rugaciunile noastre ar trebui, daca am fi cat de cat sinceri, revizuite.
Adăugat în 10/07/2015 de Mihaip3000
Analiza si sinteza sunt procese fundamentale ale sistemului nervos ,tinere draga ... Multumesc lui Dumnezeu care te ajuta sa le folosesti in umblarea ta prin veacul acesta de la urma istoriei de pana acum !
Sa fim dar ca fii lui Isahar care (analizand), patrundeau esenta vremurilor si (sintetizand) stiau ce trebuie sa faca poporul lor in atari imprejurari !
Frumoasa si adevarata expunerea ta,ma alatur (daca nu-i prea mare pretentia!) si strig impreuna cu Domnul ,cu tine si cei caruia LUI nu-I este rusine sa-i numeasca frati : "RASCUMPARATI VREMEA ,CACI ZILELE SUNT RELE !"(Ef.5:16)
In vremea aceasta nu as vrea ca "PIETRELE SA VORBEASCA"....
De caeea ,rog ca toti sa citeasca Marcu 13:37 ! Veghetorul nu constata doar ,ci transmite mai de parte date exacte ,fundamentale pentru strategia cetatii !
"LA MARTURIE "...DECI !
HARUL SA FIE CU TINE SI NOI TOTI !
Adăugat în 11/07/2015 de Gildragan
Intotdeauna vorbele de duh, zicatorile si proverbele,adevarate mine nepretuite, in care sunt stocate valorile si experientele generatiilor trecute, au constituit adevarate semnale de avertizare pentru marea masa de uituci. Masa care continua sa batatoreasca aceeasi poteca, inselandu-se, cu fiecare generatie adaugata ca ,,poteca" ar fi o experienta superioara precedentei!Unul din indicatorii amintiti este ca...,,pestele se strica itotdeauna de la cap"...Prin urmare tragedia celor care iL mai cauta pe Dumnezeu in organizatiile acestea omenesti, numite biesrici, este demna de mila, pentru ca sunt intrati intro dependenta psihologica, manageriata de insusi eternul inselator. Si atunci de ce sa ne miram de privelistea actuala
inspaimantatoare, pe care imaturitatea si indolenta noastra a zamislit-o, cu migala,in scurgerea anilor! Intotdeauna a fost actual indemnul lui Iosua, dar parca astazi este mai actual ca niciodata. Cauta-L pe Domnul tu si casa ta, iar felinarul, care sa-ti arate cararuia stramta, sa fie Biblia si numai Biblia. Restul sunt surogate, si numai surogate, care, chiar daca seamana izbitor cu veritabilul, te va duce numai in hatisuri de unde nu vei mai iesi la lumina niciodata!!!
Adăugat în 13/07/2015 de culegatorul
Pentru "culegatorul":
As vrea sa va contrazic dar ma tem ca nu pot! Orice denominatiune si orice biserica nu cunoaste decat IN PARTE Adevarul! (1 Corinteni 13:9-10) Tocmai de aceea, fiecare din noi este dator SA VERIFICE cu Biblia, cu Cuvantul scris, cele auzite sau citite si SA CERCETEZE daca sunt in conformitate cu Biblia, cu Adevarul! ...Iar adromirea si ignoranta ajung sa puna stapanire pe oricare din noi, daca cumva nu mai cercetam, nu mai verificam, ci luam totul "de-a gata", poate si din lene sau nepasare!... Oare are vreun rost sa avem Lumina (Biblia) daca nu o folosim si nu cercetam ce auzim? (prin biserici, pe internet, chiar si zicatori si proverbe care nu sunt chiar toate crestine -- mai sunt si proverbe lumesti; vorbesc la modul general)
Adăugat în 13/07/2015 de cst179
Ma bucur pentru sinceritatea d-voastra, pentru ca prin neputinta contrazicerii, recunoasteti asumativ,tristul adevar ce incorseteaza cugetul bietilor oameni, ce nu se pot desprinde din reflexul dobandit al unui comportament mecanic. Comportament programat sa tinteasca, cu precadere latura afectiva si mai putin sau deloc cea rationala. Din aceasta cauza majoritatea componentilor tuturor denominatiunilor ,,nu pot" sa cerceteze aproape nimic, si mai deloc Biblia, pentru ca le lipseste instrumentul adecvat. De aici rezulta si marea diversitate a ratacirilor. Si vis-a-vis de cunoasterea in parte, ma vad nevoit sa va contrazic categoric, amintindu-va cuvintele Mantuitorului,,...veti cunoaste Adevarul si Adevarul va va face slobozi"... adica liberi de traditii, obiceiuri, cutume etc. Vedeti d-voastra, Cuvantul Domnului este foarte clar, pentru cine are mahrama data la o parte. Adica nu ne spune ca vom cunoaste Adevarul (adica pe Isus) in parte si prin urmare vom fi liberi in parte!? Dumnezeu, intotdeauna, a lucrat deschis cu oamenii sinceri ( Noe, Avraam,... ucenicii etc.) iar lucrarea de mantuire a omenirii a desfasurat-o nu intro maniera semiobscurantista ci pur si simplu la scena deschisa. Cu responsabilitate va amintesc d-voastra precum si cititorilor si ascultatorilor d-voastra sa fiti extrem de precaut la aceste clisee tabu, in spatele carora nefiind altcineva decat perfidul inselator. Cu salutari sincere!
Adăugat în 15/07/2015 de culegatorul
Statistici
  • Vizualizări: 6925
  • Export PDF: 6
  • Favorită: 3
  • Comentarii: 6
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni