Cand iti lipseste un (singur) lucru…
Autor: Cristian Boariu  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de resursecrestine in 21/03/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 10 voturi

 

Terminase Isus de predicat in acea zi, in acel loc, si tocmai cand era gata sa plece, vine un tanar, I se inchina, si il intreaba de felul in care poti avea viata vesnica. Ii enumera Isus poruncile iar el confirma ca le-a pazit cu grija. Culmea, Isus nu il contrazice ci il iubeste spunand-ui:Îţi lipseşte un lucru…”

Urmeaza un paradox…. Tanarul pleaca, si desi Isus il iubeste nu striga dupa el cum ne-am fi asteptat noi: “Hei, tinere, nu-I chiar asa cu pocainta. Vino aici cu ucenicii, umblam impreuna, predicam,  evanghelizam, mai auzi si tu cateva chemari, mai vezi ceva minuni, si in 3-4 ani o sa rezolvi tu si lucrul asta.”. E greu de inteles cum de nu s-a intors Isus catre ucenici sa le spuna: “Dragii mei, eu am fost cam dur cu el…daca mai vin la voi tineri din astia sa le spuneti totusi ca se poate si mai usor cu lucrurile sfinte….”.

            Traim vremuri cand sunt pline adunarile de pocaiti la care le lipsesc multe lucruri. Spunea un pastor: “Daca le spun de probleme si pacatele in care traiesc pleaca toti si raman singur”. Si daca nu le spui? Da, iadul va fi plin de pocaiti carora le-a lipsit un singur lucru! Si culmea, cu toate ca Isus i-a iubit!

            Citeam cu lacrimi ieri intr-o adunare textul in care Dumnezeu ii spune lui Moise: “Destul! Nu-mi mai vorbi de lucrul acesta!” Sunt infiorat in Duhul meu sa vad ca un om caruia Domnul ii vorbea gura catre gura, care era cel mai bland om pe pamant, care traise zeci de ani cu gandul la Canaan, ramane doar cu o poza a tarii promise, vazute de departe, de pe muntele Pisga. Daca I se intampla asta Mariei sau lui Aaron, mai intelegeam…. Dar lui Moise??? Pentru un singur lucru? Doar pentru ca a lovit stanca si nu i-a vorbit? “Doamne dar chiar asa dur esti?”

 

            Lipsesc atatea lucruri in familii… Familiile crestine plang la filme ("crestine") impreuna dar nu plang la rugaciune impreuna. Barfesc duminica la amiaza, la masa, pe slujitori, dar nu se roaga pentru ei, desi trimit bilete la amvon la aceiasi slujitori, cand copilul lor e in spital. Ies fetele pocaitilor din casa in blugi stramti la scoala, si in rochii mulate pe corp la biserica, si se mira pastorul de ce nu e har in biserica. Stau baietii pe site-uri murdare in camera lor singuri si se intreaba adunarea de ce grupul de Lauda si Inchinare nu canta cu foc. In cele mai multe familii, jocurile pe calculator ocupa un loc de cinste, iar "Biblia povestita copiilor" e aruncata undeva dupa un dulap. La marturisire, se aduna atatea lucruri lipsa si se intreaba pastorii: “De ce??? Ca doar le-am predicat zeci de ani”. Nu se mai pocaiesc vecinii nostri la evanghelizari, la predici pe puncte, fanfare, cor etc desi Ninivenii s-au pocait la o singura propozitie (nu pentru ca nu sunt predici bune ci pentru ca pocaitii din adunare nu mai traiesc pocainta!).

 

            Haideti sa ne punem intrebarea: ce lucru imi mai lipseste? Mai bine sa ne-o punem noi acuma decat sa ne spuna Domnul la judecata: “Niciodata nu v-am cunoscut”. “Doamne, dar am cantat in fanfara 10 ani, in cor 12 si chiar am fost la biserica in fiecare duminica dimineata si seara”. “Degeaba, ti-a lipsit un singur lucru. Stiai despre ce e vorba, stiai ca eu cer o pocainta intreaga dar ai sperat mereu ca 'merge si-asa'.”

 

            Cand iti lipseste un singur lucru… nu intri in Rai. 



Domnul sa te binecuvanteze frate !
Adăugat în 21/03/2011 de Roberttt
Amin! multumesc
Adăugat în 22/03/2011 de mandreea89
comentariu
Mda,ai mers cam departe folosind exemplul tânărului bogat,frate Cristian...Isus nu a avut ”emoții” nici chiar în momentul când a fost părăsit în masă...provocându-i chiar sfidător (dacă se poate spune) și pe cei 12 rămași...”Voi nu vă duceti?”...nu cred că Dumnezeu va fi pus vreodată în situația de a negocia cu omul...la urma urmei El este Creatorul,iar noi creatia în fața căreia nu este dator să dea socoteală.

”Familiile crestine plang la filme ("crestine")”......mă tem că respectivele familii plâng la filme ”necreștine”,asta deoarece amatorismul și lipsa de dedicare și inspirație cu care sunt concepute așa zisele filme creștine aduc prejudicii grave celei de-a șaptea artă .

În penultimul grup de idei al articolului imi sare în ochi....:”se miră pastorii...se-ntreabă pastorii...”.Vreți sa-i ”luminez”cumva?“Apoi,răspunsul stă chiar în însăși intrebarea:”De ce??? Ca doar le-am predicat zeci de ani”....Serios?!? Doar atît ați putut iubiți frați ”slujitori”? A predica de la înălțimea amvonului nu e musai o sarcină atribuită de Domnul, nu,......e un privilegiu obținut,iar sentimentul de beatitudine trait în urma unui discurs creștin bine reușit nu e neapărat urmare harului si a prezenței Duhului Sfant, ci (explicatie posibilă) o eliberare a excedentului de adrenalină care generează de fapt acea stare palpitantă,de bine...unde cel în cauză se simte atât de bine...până la dependență.Dacă așteptați poate răsplată divină pentru asta...Biblia vă dă veste proastă...în cer nu se va predica...deci, trăiți-vă clipa,bucurati-vă și săltați de veselie....!!!

PS.Scuze indrumătorilor spre Christos care-și chinuiesc sufletul de dragul celor nemântuiți, și al căror mesaj este impregnat de nespusa durere pentru cei care-au parăsit Calea!Nu am vrut să generalizez...sunt vizați doar cei ce-au transformat amvonul în veritabilă rampă de lansare...care fac carieră din Calea Domnului...slujba de „slujitor” fiind transformată actualmente într-un mijloc consistent de a trai comod.

Adăugat în 22/03/2011 de sim_brd
Foarte adevarat dar si foarte trist in acelasi timp! Din pacate sunt vremurile cand multi din noi "stim mai bine" decat ce scrie in Biblie si cadem in formalitate asemenea altor denominatiuni unde pocainta este chiar erezie (candva si predicile Domnului Isus au fost considerate de mai marii vremii tot erezii).

Dar pocainta niciodata nu a putut fii la moda si nici nu va fi in veci! Ori esti "cool", ori pocait! Nu se poate sluji la doi stapani (lumea si Domnul).

Si de aici concluzia: depinde doar cat de mult dorim fiecare pe Domnul Isus - cat de mult dorim sa-L cunoastem, cat de mult dorim sa-I fim pe plac, cat de mult dorim sa ne asemanam cu EL, iubind ce iubeste EL (neprihanirea, adevarul, curatia, POCAINTA) si urand ce uraste EL (pacatul, minciuna, moda etc.).

Domnul sa aiba mila de noi si sa ne dea intelepciune ca macar acum sa ne trezim, cat inca este har si inca ne mai putem pocai!!
Adăugat în 22/03/2011 de cst179
plus - minus unu
...se pare inventivitatea omului [ firesc ] este la inaltime si in domeniul body/soul . ...ne-am invatat cu tot felul de aproximitati si tolerante...ca nu sta nimeni sa numere betele din cutie ....sau cimentul din sac ..ce valoare are unu in plus sau in minus..?! Dar are valoare...in ochii lui Dumnezeu . Cred ca ne-am prea obisnuit sa observam lucrurile de prin biserici ....facem asta de ani buni ...si avem un sentiment inaltator ca aducem lucrurile la lumina ...ca le spunem pe nume ...atacam internetul , tv-ul , filmele ..etc ...si umplem schitele de predici cu ...observatii .. Stim ca Domull Isus a luat biciul in templu si a lovit cu el ...dar apoi mergea pe sprinceana dealului plangand pentru Ierusalim . Multi barbati urca azi la amvoane ...ca si cand asta ar fi maximul posibil....dar mai sus de atat nu urca nimeni ? pe un deal ..pe un munte ca Aron si Hur ? Interesant comentariul dnei Simona M foarte direct si autoritar....
Adăugat în 22/03/2011 de nickolas
imi place foarte mult pilda Domnului Isus despre tanarul bogat, dar cel mai mult imi place abordarea pe care I-a facut-o Isus.Din asta inteleg ca Legea nu te poate mantui, chiar respectarea intregilor poruncilor este doar Lege.Si cred ca ceea ce se predica cel mai mult in bisericile noastre este Lege si foarte putin Har, relatie cu Isus.Doar trebuie sa faci asta, trebuie sa respecti asta,iti lipseste asta,etc, ca si in vechime, pe cand Isus e cel care a implinit Legea in noi, si intrand intro relatie cu El automat si noi am implinit Legea.Si apropo trebuie specificat ce lucru iti lipseste pt intrarea in Rai ...este Isus Hristos, numai impovarati oameni cu lucruri privitoare la porunci ci dati-le Adevarul...relatia cu Isus Hristos.
Adăugat în 22/03/2011 de cata_r
Mie mi se pare că la unii, care se pricep la comentarii, le lipseşte un singur lucru: bunul simt.
Din editorialele astea, va avea fiecare grijă să-şi ia învăţătura, potrivit cu nevoia şi problema lui. În cazul editorialului de faţă, ştie fiecare să identifice pentru sine acel "un singur lucru" care îi lipseşte. Sau poate unii se pocăiesc citind comentarii-puţin probabil!
O problemă veche: ne ste greu să ne însuşim o predică, o poezie, un articol, într-un cuvânt: o învăţătură.
Adăugat în 23/03/2011 de proeunicia
Lucru inportant caruia nimeni nu-i simte lipsa
Pentru ca inca mai este posibil, sa spun de ce noi cu certitudine vom fi dati de-a stanga la judecata, chiar daca Domnul ne iubeste si doreste ca nimeni sa nu vina la judecata ci sa trecem toti din moarte la viata. Este un lucru usor de inteles pentru cei indragostiti de Isus Hristos Cuvantul lui Dumnezeu : Faptul ca El a insarcinat pe ucenicii Sai sa mearga in toata lumea cu Vestea Buna Evanghelia mantuirii noastre, prin jertfa de la Golgota (pentru ca nu este iertare fara varsare de sange si nici vindecare fara ranile Lui---nebunia propovaduirii crucii ) si acei care vor crede sa fie botezati. CUM ? CITIM TOTI PORUNCA DOMNULUI DIN EVANGHELIA LUI MATEI 28 , dar nu mai citim toti ce a vorbit Duhul Sfint prin glasul ucenicilor la si dupa Rusalii: La intrebarea "Ce sa facem fratilor?" PETRU , Pavel, Apolo, Filip au raspuns deopotriva "pocaiti-va si fiti botezati in Numele Domnului Isus Hristos , ca sa vi se ierte pacatele" Aceasta era singura dubla conditie pentru primirea fagaduintei " apoi veti fi botezati cu Duhul Sfant "
Au gresit oare toti ucenicii si toti preotii si predicatoriii contemporani au reparat greseala, repetand mot- a -mot porunca lui Isus ?
Sau este adevarat zvonul ca Ucenicii au inteles si AU IMPLINIT corect porunca, sitiind bine ca sub cele trei titluri Domnul Dumnezeu tinea ascunsa TAINA NUMELUI ?
Adica, Numele care este mai pe sus de orice Nume, caci in nimeni altul nu este mantuire si nu a fost dat sub cer nici un alt nume oamenilor in care sa fie mantuiti, si orice facem, cu vorba sau cu fapta, pentru a fi primiti la Domnul trebuie facut TOTUL in NUMELE Domnului Isus Hristos ?
Puneti-va , va rog intrebarea : poate fi acesta acel lucru care imi lipseste ?
Pot eu vreodata sa fiu salvat daca nu chem NUNELE Domnului?
Degeaba strig Doamne , Doamne ! " Sunt multi dumnezei si multi domni" imi spune Pavel, apostolul neamurilor Degeaba strig Tata, Tata ! daca Duhul Lui nu m-a botezat in Trup. Degeaba strig Fiule ! daca nu accept Cuvintul conducator si ma llas calauzit de invatatura nicolaita
M-am rugat si am cantat in adunare, am umblat din casa in casa ca marturia, ca adica Iehova este singurul Dumnezeu adevarat, dar , ca laodicean, nu am acceptat ALIFIA LUI ca sa-mi unga ochii si sa vad ca tocmai YAHSHUA, Isus este Acel singur Stapan si Domn, Marele nostru Dumnezeu si Mantuitor, Dumnezeul adevarat si Viata vesnica, mai simplu si direct spus: ISUS este IEHOVA
El sa descopere si sa implineasca pentru fiecare LUCRUL CARE TREBUIESTE
Cine are o ureche de auzit, sa auda ! ( Am spus "o ureche " pentru ca am vorbit exact cum este scris in original )
Adăugat în 27/03/2011
Domnul sa te binecuvinteze!iar cat despre "voi comentatorii" cei perfectionistii mai degraba ati face bine sa implinitii decat sa tot corectatii si sa va aratatii potentialul de perfectionistii.La implinire fratilor!
Adăugat în 29/03/2011 de dandan
Pt fr Ioan Dascal!
Fr ioane! Sa inteleg ca crestinatatii din ziua de astazi ii lipseste revelatia Numelui ISUS,si ca botezul in Numele Tatalui si-al Fiului si-al Sfantului Duh este nul pt ca Tata,Fiul si Duhul Sfant sunt un titlu? Eu zic ca exagerezi!Noi toti care ne-am botezat stim ce contine Numele Isus.Mantuirea sata in baza revelatiei si nu intr-o forula de botez.
Eu zic sa-i lasi in pace pe W Branan si pe Edward Frank si sa ramai la Scriptura,pt ca nu cred ca acesta este lucrul care ne lipseste in vedere Mantuirii.
Adăugat în 07/04/2011 de David777
Statistici
  • Vizualizări: 8730
  • Export PDF: 13
  • Favorită: 4
  • Comentarii: 10
  • Gramatical 1
  • deliaEstera  ok

    Gramatical 1 0
  • Diacritice 1
  • deliaEstera  lipsesc

    Diacritice 0 1
  • Conținut 1
  • deliaEstera  fara album

    Conținut 0 1
Opțiuni