Tu ce faci cu acest început?
Autor: Sandi Coștoi  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Softy in 05/09/2022
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

    În fiecare anotimp găsim un farmec aparte, dacă ne dorim să vedem frumusețea pe care o afișează fiecare dintre ele. Știu că temperaturile încă ne spun că este vară, însă clopoțelul care stă să sune, anunță că vacanța s-a încheiat și urmează un nou sezon. Imi place mult toamna pentru că aduce ploaia mult așteptată, răcoarea după care am tânjit o vară întreagă, recolta bogată și diversă pentru cei harnici și frumusețea unui nou început. Elevii se întorc pe băncile școlii, ritmul zilnic intră din nou pe un făgaș normal, al cotidianului și parcă toate respectă un anumit program.

    Îmi plac începuturile, mă umplu de entuziasm, bucurie și motivație și îmi amintesc că mereu vor exista oportunități să repari ce ai greșit, să faci mai bine de data aceasta, să înveți din greșeli și să Îl arăți mai mult pe Dumnezeu decât pe tine în faptele tale.

    Începutul acesta de toamnă s-ar putea să te neliniștească... poate te așteaptă un examen important, poate urmează o schimbare a traiectoriei profesionale, poate că așteptați venirea unui copil în familia voastră și tot ”noul” acesta vă sperie. Vreau să te îndemn să te bucuri de călătorie, de proces și de tot ceea ce Dumnezeu vrea să te învețe până vei ajunge la rezultat. Examenul va trece, iar noul loc de muncă nu va mai fi nou după câteva luni, însă tu vei pune la inimă ceea ce te-a învățat Dumnezeu cât ai fost în etapa așteptării. Iar dacă nu te poți bucura de niciun fel de început, poate pentru că ești în mijlocul încercărilor, vreau doar să îți amintesc că Dumnezeu folosește necazurile din lumea văzută pentru a ne pregăti pentru lumea nevăzută... acela da, început.

    Ce-ar fi dacă sezonul acesta de toamnă ar fi începutul unor relații restaurate pentru tine, a unei vindecări complete a inimii tale, startul unui proces de sfințire și apropiere de Dumnezeu, începutul unor mari lucrări în casa și familia ta? Dacă însă, la fel ca și mine, te bucuri pur și simplu de tot ce înseamnă nou și tot ce poate reprezenta un start, trebuie să ai în minte mereu că motivația și combustibilul consumat după ce farmecul ”de început” se stinge, urmează procesul, iar apoi rezultatul, finalul, iar Biblia spune că acela dovedește de fapt, cât de valorificată a fost noua șansă – ”Mai bun este sfârșitul unui lucru decât începutul lui.” (Eclesiastul 7:8)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 4616
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 1
Opțiuni