Ce poate să încapă într-o valiză?
Autor: Sandi Coștoi  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Softy in 02/03/2022
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

    Războiul din Ucraina a sensibilizat o lume întreagă. Parcă nu ne așteptam și nu eram pregătiți ca generația noastră să asiste la un asemenea conflict. Și totuși, Biblia ne spune că „veți auzi de războaie și vești de războaie. Vedeți să nu vă neliniștiți, căci aceste lucruri trebuie să se întâmple.”

    Nu poți rămâne indiferent față de familiile care sunt despărțite, pentru că tatăl e obligat să rămână să lupte într-un conflict care nu îi aparține, iar mama împreună cu copiii pleacă fără să știe unde, ținând în mână o valiză. Văzând aceste imagini, nu am putut să nu mă întreb: „ ce poate să încapă într-o valiză?”

     Am făcut chiar un exercițiu de imaginație și m-am gândit ce aș pune eu într-o singură valiză... Grea decizie, chiar și când faci bagajele pentru concediu, dar cand te gândești că sunt ultimele lucruri pe care le poți lua din tot ceea ce ai agonisit... Oare care sunt criteriile după care alegi ce anume să pui în valiză? Ce lucruri au devenit prioritare pentru oamenii încercați din Ucraina? Cu siguranță altele decât cele pe care le considerau prioritare în urmă cu o lună. Aflați în fața războiului, lipsiți de siguranță, oamenii își reconsideră prioritățile, lucrurile importante sau fără de care „ nu pot trăi ”.

    Așadar, într-o valiză s-ar putea să încapă mai puține lucruri decât ai crezut că vei lua într-o călătorie și totuși suficiente încât să pleci doar cu ceea ce ai reușit să pui acolo.

    Pe de altă parte, mi-am dat seama că o valiză poate să ducă multe dintre lucrurile nevăzute. Îmi imaginez că în aceeași valiză, mamele au pus tot dorul de casă, dorul de soțul care rămâne pe frontul de luptă, amintirile frumoase, planurile și dorințele pentru ele și familiile lor. Le vor duce așa cu ele, înghesuite în valiză până când vor găsi un loc sigur unde să deschidă valiza și să afle ce a mai rămas din ele.

    Ce încape într-o valiză? Depinde de momentul în care pleci și care e destinația, dar poate să cuprindă mai multe decât crezi și mai puține decât ai presupus că vei lua. Să ne rugăm pentru Ucraina și Rusia, pentru că ne dorim ca Dumnezeu să intervină. Să ne rugăm, de asemenea, pentru mamele care caută adăpost și siguranță alături de copiii lor, pentru soții și tații rămași în mijlocul războiului. Iar odată cu această situație, să învățăm să ne aranjăm prioritățile în funcție de locul căruia aparținem pentru că ne așteaptă Patria Cerească.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 947
Opțiuni