O amintire glorioasă a Crăciunului
Autor: David Wilkerson  |  Album: Diverse  |  Tematica: Nașterea Mântuitorului
Resursa adaugata de Softy in 23/12/2019
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Ieslea din Betleem vorbește clar despre învierea lui Hristos! El era om la naștere - sângele Mariei îl hrănea în pântece - dar nașterea Lui a însemnat o întrezărire a eternităţii. Citim: „Norodul acesta, care zăcea în întuneric, a văzut o mare lumină; și peste cei ce zăceau în ținutul și în umbra morții a răsărit lumina.” (Matei 4:16)

Lumina la care se face referire aici era viața veșnică - învierea din morți. Osea a profețit venirea lui Mesia: „Îi voi răscumpăra din mâna Locuinței morților, îi voi izbăvi de la moarte. Moarte, unde îți este ciuma? Locuință a morților, unde îți este nimicirea? Căința este ascunsă de privirile Mele!” (Osea 13:14).

Când Isus a venit în lume, a împlinit această profeție spunând: „Isus i-a zis: „Eu sunt Învierea și Viața; Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi. Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri niciodată.” (Ioan 11:25-26) Isus întreabă: „Știi de ce sunt aici? Știi de ce m-am născut în sărăcie, de ce păstorii M-au adorat, înțelepții Mi-au adus daruri și îngerii au cântat în acea noapte? Pentru ca tu să poți avea viața veșnică.”

Da, Isus Însuși face legătura între naștere şi înviere: „Căci M-am coborat din cer ca să fac nu voia Mea, ci voia Celui ce M-a trimis. Și voia Celui ce M-a trimis este să nu pierd nimic din tot ce Mi-a dat El, ci să-l înviez în ziua de apoi. Voia Tatălui Meu este ca oricine vede pe Fiul și crede în El să aibă viață veșnică; și Eu îl voi învia în ziua de apoi.” (Ioan 6:38-40)

Învierea este deja disponibilă pentru noi - în această viață. Avem această promisiune: „Noi deci, prin botezul în moartea Lui, am fost îngropați împreună cu El, pentru ca, după cum Hristos a înviat din morți, prin slava Tatălui, tot așa, și noi să trăim o viață nouă.” (Romani 6:4) 

Să ne aducem aminte de înviere în timp ce sărbătorim Crăciunul în acest an. Fie ca imaginea ieslei să fie o punte - Hristos, care trece de abisul dintre pământ și cer și ne dă viață veșnică fiind Răscumpărătorul nostru. Ce amintire glorioasă de Crăciun!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2257
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni