O amintire glorioasă a Crăciunului
Autor: David Wilkerson
Album: Diverse
Categorie: Nașterea Mântuitorului

Ieslea din Betleem vorbește clar despre învierea lui Hristos! El era om la naștere - sângele Mariei îl hrănea în pântece - dar nașterea Lui a însemnat o întrezărire a eternităţii. Citim: „Norodul acesta, care zăcea în întuneric, a văzut o mare lumină; și peste cei ce zăceau în ținutul și în umbra morții a răsărit lumina.” (Matei 4:16)

Lumina la care se face referire aici era viața veșnică - învierea din morți. Osea a profețit venirea lui Mesia: „Îi voi răscumpăra din mâna Locuinței morților, îi voi izbăvi de la moarte. Moarte, unde îți este ciuma? Locuință a morților, unde îți este nimicirea? Căința este ascunsă de privirile Mele!” (Osea 13:14).

Când Isus a venit în lume, a împlinit această profeție spunând: „Isus i-a zis: „Eu sunt Învierea și Viața; Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi. Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri niciodată.” (Ioan 11:25-26) Isus întreabă: „Știi de ce sunt aici? Știi de ce m-am născut în sărăcie, de ce păstorii M-au adorat, înțelepții Mi-au adus daruri și îngerii au cântat în acea noapte? Pentru ca tu să poți avea viața veșnică.”

Da, Isus Însuși face legătura între naștere şi înviere: „Căci M-am coborat din cer ca să fac nu voia Mea, ci voia Celui ce M-a trimis. Și voia Celui ce M-a trimis este să nu pierd nimic din tot ce Mi-a dat El, ci să-l înviez în ziua de apoi. Voia Tatălui Meu este ca oricine vede pe Fiul și crede în El să aibă viață veșnică; și Eu îl voi învia în ziua de apoi.” (Ioan 6:38-40)

Învierea este deja disponibilă pentru noi - în această viață. Avem această promisiune: „Noi deci, prin botezul în moartea Lui, am fost îngropați împreună cu El, pentru ca, după cum Hristos a înviat din morți, prin slava Tatălui, tot așa, și noi să trăim o viață nouă.” (Romani 6:4) 

Să ne aducem aminte de înviere în timp ce sărbătorim Crăciunul în acest an. Fie ca imaginea ieslei să fie o punte - Hristos, care trece de abisul dintre pământ și cer și ne dă viață veșnică fiind Răscumpărătorul nostru. Ce amintire glorioasă de Crăciun!

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/editoriale/194790/o-amintire-glorioasa-a-craciunului