Dumnezeul imposibilului
Autor: echipa Resurse Creștine
Album: Diverse
Categorie: Dumnezeu

"Eu sunt Domnul, Dumnezeul oricărei făpturi. Este ceva prea greu pentru Mine?" Ieremia 32:27

De cele mai multe ori nu avem nici cea mai mică idee cât de uşor rostim "Dumnezeu poate totul". Organizăm dezbateri pe tema omnipotenţei, scriem cărți unde o explicăm, însă când vine vorba de experimentat… Ni se cuvine doar să ne bucurăm că Dumnezeu nu acționează conform meritelor şi înțelegerii noastre.

Slăvit să fie Domnul pentru felul în care Îşi arată harul faţă de oameni, schimbând chiar şi cursul istoriei pentru că îi iubește. Este uimitor cum naţiunile se clatină în momentul în care El hotărăște să se clatine. Este uimitor cum răutatea celor ce conduc este schimbată în propria lor smerire. Este dincolo de puterea omenească de exprimare felul în care suveranitatea măreţului nostru Dumnezeu se poate vedea într-o lume atât de bolnavă.

El Şi-a arătat puterea smerind popoare şi domnii, oprind nebunia omului exact atunci când totul părea că este fără speranţă. Am văzut asta în cazul parteneriatului de la Turnul Babel, în cazul învoirii fraților lui Iosif, în cazul mândriei lui Nebucadneţar şi în cazul planului mârşav al colegilor lui Daniel. Şi ca să nu amintim doar istorisiri de mii de ani, putem rosti cu tărie faptul că am văzut puterea Sa schimbând mersul lucrurilor în lume în cazul familiei Bodnariu. Întâmplări fără număr stau ca dovadă a faptului că slujim un Dumnezeu al… imposibilului.

Încrederea noastră trebuie să fie puternic ancorată în dragostea Lui necondiționată pentru copiii Săi. C.S. Lewis spunea, "Credința este arta de a te ţine de un lucru în ciuda tuturor stărilor noastre şi a circumstanțelor schimbătoare." Nicio pasăre nu cade fără voia Lui. Niciun fir de păr. Să renunțăm la a ne permite să ne îndoim de înţelepciunea şi credincioşia Lui! Dumnezeul suveran, al Cărui caracter este infinit sfânt şi drept, este în control! Să medităm mai mult la asta. Şi să ne schimbăm felul de a gândi în mijlocul necazului.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/editoriale/150854/dumnezeul-imposibilului