Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

Dragostea
Autor: Laurentiu Trica  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de resursecrestine in 02/10/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

Dragostea este cel mai nobil sentiment uman. Este fundamentul unei vieţi creştine autentice şi temelia fericirii. E simplu să dăruieşti din dragostea ta celor ce îţi sunt alături la bine şi la rău, celor ce te sprijină, celor ce îţi oferă dragostea lor. Dar ce faci atunci când aceiaşi oameni se comportă ca şi când ţi-ar fi duşmani?

"Teoria" spune să-ţi iubeşti şi duşmanii, dar de cele mai multe ori noi nu reuşim nici să-i iubim cu adevărat pe cei din familia noastră. Şi e aşa de trist să ştii că ai trăit 20 de ani împreună cu cineva şi niciodată nu ai fost în stare să-i arăţi dragostea necondiţionată, cea care ne diferenţiază de lumea aceasta.

A iubi cu vorba e simplu. Dar a te implica emoţional în relaţiile cu cei din jur e atât de greu. E mai uşor să fii distant şi indiferent faţă de cel de lângă tine decât să iei parte la trăirile lui, la modul lui de a zâmbi, de a plânge...

Un lucru pe care deseori îl uităm privitor la dragoste este că ea se dăruieşte fără a aştepta ceva în schimb. Şi probabil asta ne înspăimântă. Cel mai mare inamic al dragostei este eul nostru, egoismul, mândria. Cum să mă las călcat în picioare de cineva care ar trebui să-mi "pupe tălpile", vorba noastră?!!! Oare aşa a zis şi Isus când şi-a întins mâinile pe cruce pentru noi?

E adevărat că dragostea ne costă mult, atât mental, cât şi sufleteşte şi material. Pentru că atunci când iubeşti cu adevărat nu te limitezi în nici un domeniu pentru a-ţi arăta dragostea. Dar la fel de adevărat este faptul că dăruind dragostea noastră celor din jur vom fii mai împăcaţi cu noi înşine, cu cei din jur şi cu Dumnezeu. Vom putea dormi liniştiţi, ne vom putea ridica în fiecare dimineaţă din aşternut mulţumindu-i Domnului pentru o nouă zi în care ne-a arătat dragostea Sa, şi pentru o nouă oportunitate de a împărţi din dragostea noastră pentru semenii noştri, care au atât de multă nevoie de ea.

Aşa că la mijloc de toamnă rece, când toţi se gândesc la orice în afară de a-şi împrospăta fântâna dragostei din sufletul lor, vă îndemn să trăiţi o viaţă plină de iubire şi afecţiune pentru cei din jurul vostru. Şi vă garantez (nu eu, ci Dumnezeu) că veţi fii nespus mai fericiţi, mai plini de viaţă şi cu mai multă speranţă în necunoscutul ce ne pândeşte.

"Prin aceasta vor cunoaşte toţi că Sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii pentru alţii." Ioan 13:35

Dragostea este cel mai nobil sentiment uman. Este fundamentul unei vieţi creştine autentice şi temelia fericirii. E simplu sa dăruieşti din dragostea ta celor ce îţi sunt alături la bine şi la rău, celor ce te sprijină, celor ce îţi oferă dragostea lor. Dar ce faci atunci când aceiaşi oameni se comportă ca şi când ţi-ar fii duşmani?


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3002
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni
Versetul zilei
Şi dacă nu găsiţi cu cale să slujiţi Domnului, alegeţi astăzi cui vreţi să slujiţi: sau dumnezeilor cărora le slujeau părinţii voştri dincolo de râu, sau dumnezeilor amoriţilor, în a căror ţară locuiţi. Cât despre mine, eu şi casa mea vom sluji Domnului.”
Iosua 24:15
Pune-l pe pagina ta