Șapte sfaturi pentru studenți
Autor: John Piper  |  Album: Întreabă-l pe pastorul John  |  Tematica: Încurajare
Resursa adaugata de Mada_O in 03/05/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

 

    1. Iubește-L pe Dumnezeu

    Numărul unu: “Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și cu tot cugetul tău. Aceasta este cea dintâi și cea mai mare poruncă” (Matei 22:37-38). Asta este, folosește-ți mintea, mintea ta educată, de student, pentru a alimenta focul inimii cu combustibilul adevărului. Lasă ca tot ceea ce studiezi să funcționeze ca mijloc de înflăcărare a inimii. Depune tot efortul intelectual și fizic necesar pentru a-ți păzi și pentru a-ți hrăni inima. Niciodată să nu cazi în emotivitatea care influențează gândirea sau în intelectualismul care influențează inima.

    A-L iubi pe Dumnezeu cu inima reprezintă esența pentru care universul a fost creat. Prețuirea Lui Dumnezeu, deasupra tuturor lucrurilor. Asta înseamnă, să-L iubești pe Dumnezeu. Mintea și trupul – când spune să-L iubești pe Dumnezeu cu toată inima și mintea și trupul – mintea și trupul sunt slujitorii inimii. Și apoi, dorințele inimii devin vizibile prin minte și trup. Acesta este numărul unu.

 

    2. Iubește-i pe alții

    Cea de a doua poruncă este ca cea de mai devreme: “Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți” (Matei 22:39). Fii un servitor în colegiu, nu un egoist auto-preocupat, auto-înălțat. Dacă îți dorești să fii fericit, dorește-ți ca alții să fie fericiți, mai întâi. Asta este ceea ce înseamnă „să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți”. Dacă îți dorești să ai note bune, dorește-ți ca și alții să aibă note bune. În cazul în care ai nevoie de ajutor la matematică, oferă-i lui Jim, oferă-i lui Jill ajutor cu limba engleză. Dacă îți dorești să fii într-o casă de Ziua Recunoștinței, ajută pe altcineva să fie într-o casă de Ziua Recunoștinței. „Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți” nu începe după ce termini colegiul.

 

    3. Fii saturat de Biblie

    Zece minute pe zi citind Biblia nu sunt suficiente în această lume. Acesta este cu adevărat Cuvântul lui Dumnezeu. Citește-L, meditează asupra Lui, memorează porțiuni mari din El. N-am auzit pe nimeni recitând din memorie un paragraf din Biblie până la vârsta de 28 de ani. Am auzit doar versete. Niciodată, timp de 28 de ani în biserică, n-am auzit un paragraf din Biblie recitat din memorie. Și, o, efectul pe care l-a avut asupra mea.

     Atunci când Art Lewis a recitat din Matei 6:25-33
, a fost o învățătură schimbătoare în viața mea. Memorarea capitolelor din Biblie este importantă. Memorează capitole. Memorează cărți întregi. Memorează predica de pe munte. Memorează anumiți psalmi. Mă îndoiesc că cineva ar putea fi un creștin eficient, stând în picioare împotriva culturii și pentru cultură, în zilele noastre, fără prea multă memorie biblică.

 

    4. Termină cu îngâmfarea

    Încheie cu toată îngâmfarea, mândria, încrederea de sine și pune-ți încrederea zilnic în Domnul, ca să te ajute cu totul – totul! Isus a spus: „Despărțiți de Mine, nu puteți face nimic” –nimic (Ioan 15:5)! Crede asta. Crede asta! Fă-o parte din tine. "Eu nu pot face nimic fără Isus." Și apoi, mergi la Proverbe 3:5-6, „Încrede-te în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe înțelepciunea ta! În toate căile tale [fiecare dintre ele - fiecare oră, fiecare minut] în toate căile tale, recunoaște-L, și El îți va netezi cărările.” Deci, întoarce fiecare oră, din nou, pentru Dumnezeu.

    Întoarce-te înspre El, din nou, și roagă-te, roagă-te, roagă-te, pentru a primi putere și înțelepciune și har pentru a face tot ceea ce faci. Nu îți aparții. Tu trăiești în puterea Altuia. El te-a răscumpărat pentru asta. Așa că, învață să faci acest lucru. Și anume: „Dacă vorbește cineva, să vorbească cuvintele lui Dumnezeu. Dacă slujește cineva [aceștia suntem noi, în fiecare minut] oricine slujește, să slujească după puterea pe care i-o dă Dumnezeu, pentru ca în toate lucrurile să fie slăvit Dumnezeu prin Isus Hristos, ale căruia sunt slava și puterea în vecii vecilor! Amin” (1 Petru 4:11). Așa că rugați-vă, rugați-vă, rugați-vă – terminați cu toată independența aceasta clipă de clipă și deveniți dependenți în întregime de Dumnezeu.

 

    5. Aparține unei Biserici

    Aparține unei biserici saturată în Biblie, care să-L slăvească pe Isus, centrată pe Dumnezeu, care să predice toate învățăturile Lui Dumnezeu. Fii conectat acolo cu oameni ai Lui Dumnezeu. Nu aștepta până după facultate ca să devii un membru matur și responsabil în biserică. Sparge tiparul adolescenței târzii, care crede că viața este doar joacă și școală. Nu este! Viața, înseamnă să fii un membru responsabil într-o biserică locală, relaționând cu oameni de toate felurile și toate vârstele. Deci, maturizează-te! Sparge tiparul celor din jurul tău și crește cu ani, înaintea lor.

 

    6. Fii pazit de Lume

    Păzește-te de pofta după care tânjește lumea. Dacă observi că statul împreună cu necredincioșii te face să iubești ceea ce ei iubesc, mai degrabă decât, să-i ajuți pe ei să iubească ceea ce tu iubești – pe Cel pe care tu-L iubești – îndepărtează-te și umple-te cu dragoste pentru adevăr și pentru Dumnezeu într-un alt mod. La fel și cu mass-media. În cazul în care computerul, telefonul, tableta te face să îți dorești ceea ce este distructiv pentru sufletul tău, pune-l de-o parte. Taie-ți mâna. Scoate-ți ochiul. Fă ceea ce trebuie să faci, pentru a fi complet devotat lui Isus și sfințeniei Lui.

 

    7. Cercetează toate lucrurile după Scriiptură

    Și ultimul lucru pe care l-aș spune este: cercetează toate lucrurile, după Scriptură. Aveți o singură viață de trăit. Și nu este un lucru bun să experimentezi cu ea. Ce presupune ca viața să fie reușită? Ce mi-ar face eternitatea fericită? Dumnezeu nu ți-a dat viața ca să experimentezi cu ea. El ți-a dat viață și El ți-a dat o Carte. Dumnezeu a vorbit! Nu este o chestiune de experimentare. Este o chestiune de aplicare a Cuvântului lui Dumnezeu pentru orice. El cunoaște toate lucrurile. El știe ce te va face fericit în acest moment. El știe cum să facă în așa fel încât viața voastră să conteze pentru aici și acum. Așa că ai încredere în El. Cunoaște Cuvântul Lui. Cercetează toate lucrurile.Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1354
  • Favorită: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni