Marea chemare a creștinilor
Autor: John Piper  |  Album: Întreabă-l pe pastorul John  |  Tematica: Mântuire
Resursa adaugata de Mada_O in 21/02/2016
    12345678910 0/10 X

    Există trei mari scopuri. Ce semnifică ele pentru tine? Tu ai aceste scopuri? Ce înseamnă pentru tine faptul că Mielul a fost junghiat în mintea lui Dumnezeu încă din eternitatea trecută? Ce înseamnă pentru tine faptul că ai fost răscumpărat în centrul istoriei? Și ce înseamnă pentru tine faptul că vei cânta dacă numele tău va fi scris în Cartea Vieții? Acestea sunt cele trei lucruri.

    În primul rând, numele tău este scris în Carte pentru ca tu să vezi gloria Mielului. A vedea frumusețea Mielului în adevăratul sens al cuvântului este marea chemare a creștinilor. Aceasta este fântâna tuturor lucrurilor evlavioase din viața ta: a-L vedea pe Miel ca fiind extrem de frumos, a te desfăta în El și a fi captivat de El. Diavolul știe acest lucru. Și de aceea ne și spune Pavel în 2 Corinteni 4:4, „a căror minte necredincioasă a orbit-o dumnezeul veacului - adică Satana - acestuia, ca să nu vadă strălucind lumina Evangheliei slavei lui Hristos.”

    Acesta este cel mai înfricoșător lucru din întreaga lume pentru mine: gândul că oamenii pe care îi iubesc – sau chiar eu – să fim așa de orbiți de diavol încât să ne uităm la Isus și să nu mai vedem cât de frumos e El. Isus să nu mai fie comoara noastră, ci banii să fie sau video-urile, a lua note mari sau iubitul. Pentru mine, acesta este cel mai înfricoșător lucru din întreaga lume. Moartea nu e înfricoșătoare. Să fii atât de înșelat încât să nu-L mai poți vedea pe Isus ca fiind comoara vieții tale – acesta este cel mai înfricoșător lucru. Primul mare rezultat decisiv al faptului că numele ți-e scris în Carte este că Isus devine frumos pentru tine. Îl vezi ca ceea ce este. Acesta este efectul faptului că numele ți-e scris în Cartea Vieții.

    Deci, Mielul înviat ne spune în Apocalipsa 1:18, „Am fost mort, şi iată că sunt viu în vecii vecilor.” Iată, privește. Aceasta este o poruncă. În Apocalipsa 5:5 bâtrânul îi spune lui Ioan, „Nu plânge: Iată că Leul din seminţia lui Iuda a biruit.” În Apocalipsa 22:7 Mielul ne spune, „Şi iată, Eu vin curând. Privește, sunt Viu. Iată, am biruit. Iată, Eu vin curând.” Tu vezi acest lucru? A avea numele scris în Cartea Vieții înseamnă a vedea.

    Apoi, în Apocalipsa 1:14-16 Ioan ne spune ce anume a văzut când a privit la Mielul înviat, „Capul şi părul Lui erau albe ca lâna albă, ca zăpada, ochii Lui erau ca para focului, picioarele Lui erau ca arama aprinsă şi arsă într-un cuptor şi glasul Lui era ca vuietul unor ape mari. În mâna dreaptă ţinea şapte stele. Din gura Lui ieşea o sabie ascuţită cu două tăişuri şi faţa Lui era ca soarele când străluceşte în toată puterea lui.” Primul efect decisiv al faptului că numele ți-e scris în Cartea Vieții care-i aparține Mielului înjunghiat este faptul că Îl vei vedea pe Miel ca fiind extrem de prețios, mai prețios decât orice lucru din viața ta. Îl vezi tu în acest mod?

    În al doilea rând, acest lucru înseamnă că odată ce numele ți-e scris în Cartea Vieții, vei trăi și vei muri smerit și fericit pentru a arăta că Isus e mai prețios decât viața ta. Deci, trec de la a vedea la a arăta. Primul efect al faptului că numele ți-e scris în Carte este că vezi. Al doilea efect al acestui lucru este că vei trăi și vei muri smerit și fericit pentru a arăta că Isus e mai valoros decât viața. Dacă numele ți-e scris în Cartea Vieții, tu nu ești chemat să trăiești, ci să rămâi în iubire.

    Moartea e un lucru mic în comparație cu iadul, un lucru foarte mic. Sunt mulți astăzi care încearcă să găsească metode pentru a ocoli moartea. Ei cred că vor reuși să rămână în viață, că îi vor ucide pe ceilalți, dar că ei vor rămâne în viață. Dacă numele ți-e scris în Cartea Vieții, nu acesta îți este țelul. Scopul faptului că numele ți-e scris în Carte, a-l faptului că ești cunoscut, desemnat, iubit, răscumpărat, nu este de a rămâne viu, ci de a te ține îndrăgostit de Isus, să-L iubești pe Isus atât de mult încât nimic, nici măcar moartea să nu te oprească din a-L iubi pe El. Aceasta este starea de spirit care ar trebui să existe în zilele noastre. Noi suntem gata să murim pentru lume. Noi nu omorâm pentru lume, ci murim pentru ea. Asta este ceea ce fac creștinii. Ne păstrăm în iubire, nu ne ținem în viață.

    În al treilea rând, prin viața ta smerită, fericită și prin moartea ta smerită, fericită demonstrezi faptul că Mielul este mai valoros decât orice alt lucru. Nu în acest mod funcționează lucrurile? Dacă poți muri fericit în părtășie și siguranță cu Isus, Îl faci să arate foarte bine, foarte prețios. Dar dacă tu în orice împrejurare afirmi, „Nu Tu ești cel care mă ucide”, ce demonstrează acest lucru? Arată că ești exact ca toți ceilalți. Lumea nu se va ridică să spună, „Zi-mi care este motivul nădejdii care este în tine?” (1 Petru 3:15). Ei vor știi că acea nădejde este în tine. Că este în buzunarul tău. Că acela e locul în care ți-ai pus nădejdea.Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1376
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni