Vom cânta cântări însângerate pentru totdeauna
Autor: John Piper  |  Album: Întreabă-l pe pastorul John  |  Tematica: Mântuire
Resursa adaugata de Mada_O in 17/02/2016
    12345678910 0/10 X

    În versetul 8, ​​ne aflăm la primul punct al călătoriei noastre și al rutei noastre. Aici vedem expresia "de la întemeierea lumii." Ce s-a întâmplat acolo? "Toți locuitorii pământului I se vor închina, toți aceia al căror nume n-a fost scris de la întemeierea lumii, în cartea vieții Mielului care a fost înjunghiat" (Apocalipsa 13:8). Există o carte dinainte de întemeierea lumii. Iar cartea aceasta are un nume. Și numele cărții este "cartea vieții Mielului care a fost înjunghiat", ceea ce înseamnă că, în mintea autorului acestei cărți, Mielul este înjunghiat. Este ca și făcut! Și autorul acestei cărți este Dumnezeu. Uciderea Mielului lui Dumnezeu a fost planul lui Dumnezeu înaintea de întemeierea universului. Mă urmărești? Apare asta în acel verset? Înjunghierea Mielului lui Dumnezeu a fost planul de dinainte de existența universului. Înjunghierea Mielului lui Dumnezeu a fost, înainte să fi existat istoria. Înjunghierea Mielului lui Dumnezeu a fost planul înainte ca păcatul să fi existat.

    Dacă Satan, împreună cu Adam și Eva, s-ar fi găndit, când a adus păcatul în lume, ca poate să strice planul lui Dumnezeu, este doar un caraghios! El nu l-a stricat. El l-a înălțat. Pentru că acesta a fost planul: să existe un Miel junghiat, înainte de întemeierea lumii.

    Acum, vom reveni la versetul 8. Există mult mai multe lucruri acolo. Dar să luăm mai întai prima noastră rută. Și acum vom merge la sfârșitul istoriei, în viitorul etern. Vom merge în Apocalipsa 5:9-10 pentru a vedea, despre ce se cântă acolo. Este totul încheiat acum. Istoria este încheiată. Aceasta mică adnotare numită Passion, este încheiată. Și acum vom asculta cântarea cerului: "Și cântau o cântare nouă și ziceau: "Vrednic ești Tu să iei cartea." De ce? De ce? De ce ar spune ei că este vrednic? "Vrednic ești Tu să iei cartea și să-i rupi pecețile, căci ai fost înjunghiat." De aceea vom cânta. Aceasta este ceea ce vom spune despre biruința Mielului pentru totdeauna. "Căci ai fost înjughiat și ai răscumpărat pentru Dumnezeu, cu sângele Tău, oameni din orice seminție, de orice limbă, din orice norod și de orice neam. Ai făcut din ei o împărăție și preoți pentru Dumnezeul nostru și ei vor împărăți pe pământ.” Aceasta este ceea ce vom cânta. Vom cânta cântări însângerate pentru totdeauna. Dumnezeu este în centrul tuturor. Cântarea principală a universului este Mielul înjunghiat. Acesta a fost planul pentru eternitate. Aceasta este cântarea pentru eternitate; da, este!

    Iată Apocalipsa 5:12: "Vrednic este Mielul, care a fost înjunghiat, să primească puterea, bogăția, înțelepciunea, tăria, cinstea, slava și lauda" deoarece El a fost înjunghiat. Sau în Apocalipsa 7:10 o mare mulțime fără număr ziceau: "Mântuirea este a Dumnezeului nostru, care șade pe scaunul de domnie, și a Mielului!" Așadar, Mielul înjunghiat este cântarea universului pentru totdeauna. Asta este ceea ce ne arată Apocalipsa, în toată curiozitatea ei. Deci, în veșnicia apusă, planul: Un miel va fi înjunghiat. În viitorul etern, o cântare: El a fost înjunghiat și El este infinit de vrednic datorită acestui fapt!Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1239
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni