Care sunt modurile în care putem vorbi despre Crăciun?
Autor: John Piper  |  Album: Întreabă-l pe pastorul John  |  Tematica: Nașterea Mântuitorului
Resursa adaugata de Mada_O in 08/12/2015
    12345678910 0/10 X

    M-am gândit la ce ar trebui să spun despre semnificaţia Crăciunului şi cred că Domnul m-a îndrumat spre acest verset din Marcu 10:25: „Fiul Omului n-a venit ca să fie slujit, ci ca să slujească şi să-Şi dea viaţa ca răscumpărare pentru mulţi.” Ceea ce vreau, de fapt, este ca tu să ai o afirmaţie clară, scurtă despre ceea ce înseamnă Crăciunul. Astfel încât, atunci când vei fi la lucru sau alături de membrii familiei tale să poţi spune: „Creştinii cred că pentru acest lucru există Crăciunul!”

    Există mai multe răspunsuri în legătură cu acest subiect. Ai putea spune că este vorba despre Fiul Lui Dumnezeu, Cel care a fost strălucirea Tatălui, Cel care a îngropat amprenta naturii Sale pentru a lua o formă umană şi pentru a deveni un Om. Sau ai putea spune: „Crăciunul este despre un Om pe nume Isus, în care locuieşte trupeşte toată plinătatea dumnezeirii” (Coloseni 2:9).

    Ai mai putea spune: „Crăciunul este despre ce s-a profeţit, aşa cum scrie în Mica 5:2: „Şi tu, Betleeme Efrata, măcar că eşti prea mic între cetăţile de căpetenie ale lui Iuda, totuşi din tine Îmi va ieşi Cel ce va stăpâni peste Israel”, sau cum scrie în Isaia 9:6: „Căci un Copil ni S-a născut… Îl vor numi: Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veşniciilor, Domn al păcii - această venire reprezintă semnificaţia Crăciunului.”

    Sau s-ar putea să spui: „Fiul Omului n-a venit ca să fie slujit, ci ca să ne slujească şi să-Şi dea viaţa ca răscumpărare pentru mulţi.” Acesta este motivul venirii Lui şi despre acest lucru vreau să vorbesc. Crăciunul semnifică atât de multe lucruri! Întruparea Fiului lui Dumnezeu reprezintă baza tuturor viselor  și speranțelor noastre, iar orice alt lucru pe care îl afirmăm în legătură cu El îşi are originea în întruparea Lui. Deci ai putea spune: „Crăciunul înseamnă totul!”Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1694
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni