Cum ar trebui să fie utilizate darurile miraculoase în biserică?
Autor: John Piper  |  Album: Întreabă-l pe pastorul John  |  Tematica: Daruri
Resursa adaugata de Mada_O in 04/04/2015
    12345678910 0/10 X

    Această întrebare se referă la darurile miraculoase: vorbirea în alte limbi, videcări, profeții; care crezi că ar fi locul potrivit pentru acestea în viața Bisericii contemporane?

    Ceea ce voi spune, fie că e sau nu ceea ce trebuie să spun, oricum nu voi muri aici deoarece asta este ceea ce eu fac, este că folosirea acestor daruri, în cea mai mare parte, este mai utilă și potrivită în grupuri mici mai degrabă decât duminica dimineața. Duminica dimineața însemnând tot trupul lui Hristos adunat, cu mulți oameni, cu o mulțime de străini, cu nevoia unui fel de mișcare în acea slujbă mai degrabă decât întreaga lucrare să fie dedicată doar unor expresii individuale. Deci, când eu mă gândesc dacă orice element din 1 Corinteni 12:13,14 este adecvat să-l folosesc astăzi, aș dori ca oamenii mei să știe că eu cred în aceste lucruri, că doresc ca ei să prospere în aceste lucruri și aș crede că spontan în relații, în special în grupuri mai restânse, trebuie să-ți faci timp și să-i întrebi pe oameni: “Ai primit ceva de la Dumnezeu ce crezi că ar trebui să auzim în această seară?” Poți să folosești orice fel de limbaj dorești: ”Ai primit vreo informație pentru noi? Ai vreo profeție să ne spui?” Dacă acest fel de exprimare de sperie, poți să întrebi: ”În umblarea ta cu Dumnezeu, te-a impresionat El cu vreun cuvânt pe care consideri că cineva, sau chiar toți de aici, trebuie să-l auzim?”

    Fii disponibil pentru astfel de lucruri! Ei ar putea spune ceva care să pătrundă direct prin interiorul cuiva sau să vindece sau orice altceva. Deci, iată care este răspunsul meu. Știu că există grupuri reformate astăzi care încearcă să deformeze anumite elemente ale profețiilor din timpul slujbelor de duminică dimineața și să aibă oameni pregătiți care să vorbească la microfoanele din față, să aibă unul sau doi prezbiteri lângă care să verifice poezia pe care o vor zice acei oameni, sau textul din Scriptură pe care îl vor citi sau, dacă cuvântul pe care ei îl vor prezenta este potrivit și apoi, ori cu muzică pe fundal, ori în pauzele dintre melodii, acele persoane au timp să spună ce au de spus. Unde lucrurile se întâmplă în acest mod, am văzut făcându-se cu decență și în ordinea pe care Pavel și-ar fi dorit-o, dar în alt fel, niciodată n-am înțelege aceste lucruri așa cum ar trebui.



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1362
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni