Joacă un rol important caracterul în stabilirea punctului de vedere în legatură cu Dumnezeu?
Autor: John Piper  |  Album: Întreabă-l pe pastorul John  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Mada_O in 31/03/2015
    12345678910 0/10 X

    Ce rol crezi că joacă temperamentul tău în modul în care Îl vezi pe Dumnezeu și în tipul de creștinism pe care îl trăiești?

    Sunt sigur că acesta are un rol. Și bănuiesc că acest lucru este periculos, dar și bun. De asemenea, bănuiesc că de aceea Dumnezeu a ordonat să existe un trup al lui Isus, format din membrii care sunt mădulare unii altora. Pentru că, modul în care ești făcut te va face să gravitezi spre anumite aspecte ale ființei lui Dumnezeu și modul în care altă persoană este făcută, probabil vă va cauza degravitarea, iar noi probabil avem nevoie să-L vedem pe Dumnezeu prin ochii celuilalt, cu scopul de a-L cunoaște pe Dumnezeu pe deplin, atât cât poate un om să-L cunoască pe Dumnezeu.

    Deci, cred că vreau să mărturisesc chiar acum că persoana care sunt eu, influențată de genetică și de educație, afectează semnificant modul în care Îl văd pe Dumnezeu, ceea ce eu simt despre Dumnezeu și modul în care scot inferențe de la Dumnezeu pentru a trăi viața de creștin. Așadar, am spus aceste lucruri pentru a înțelege modul în care lucrurile sunt modelate de ceea ce suntem.

    Vreau să spun că scopul meu este să fiu cât de biblic posibil. Cu alte cuvinte, să fi citit în mod constant tot domeniul de aplicare al Scripturii, pentru a-L vedea pe Dumnezeu pentru ceea ce este El cu adevărat și apoi să-i asculți pe ceilalți întrebându-te: “Dar cum rămâne cu acest lucru? Dar cu acesta? Dar cu acesta? Ești prea îngăduitor cu acest lucru? Sau insiști prea mult asupra acestui lucru?”, iar efortul tău de a te salva pe tine însuți de a-L denatura pe Dumnezeu tocmai ar însemna să te adâncești complet în Biblie. De exemplu, eu, fie că e prin legături sau prin aprofundare, când citesc în aceste zile din Ieremia și din Ezechel... Există dimensiuni ale autorității lui Dumnezeu, ale dreptății Lui și ale mâniei Lui în aceste cărți pe care le văd și doresc să le dețin și să nu las pe nimeni să-și ascundă faptele.

    Chiar sunt eu acesta? Adică, lui Piper chiar îi place să fie mare, puternic, drept, tare, evlavios? Încât el vede aceste lucruri și le accentuează? Când am citit în 1 Tesalonicieni că Pavel a fost cu ei pe post de asistent, ca o mamă asistentă care le purta de grijă, iar sentimentele lui pentru ei au fost enorme; sau atunci când Pavel, în Filipeni 1, se bazează pe primul argument întreg despre lideri, am dreptul să am aceste sentimente pentru voi, deoarece eu vă păstrez în inima mea. Dumnezeu este martorul meu! Sentimentele pe care le am pentru voi, sunt de fapt sentimentele lui Isus.” Când citesc aceste cuvinte spun: ”Da! Fă-mă un păstor duios, blând, tandru și iubitor care să poată ajuta un membru pe moarte să treacă din viață mai ușor și să fie unii copii care să strige după mine și să-mi îmbrățișeze foarte tare picioarele, după primul serviciul în Campusul din Nord, iar eu să le pot spune “Vă iubesc copii, atât de mult!”

    Deci, vreau să-L privesc pe Dumnezeu și să văd tot ceea ce El este, în masivitatea Lui, în sensibilitatea Lui și să-mi las obiectivele să fie modelate de acest lucru. Deci, este un fel de răspuns afirmativ dar și negativ.



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1061
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni