Tot ce se întâmplă Îl glorifică cât de mult este posibil pe Dumnezeu?
Autor: John Piper  |  Album: Întreabă-l pe pastorul John  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Mada_O in 15/03/2015
    12345678910 0/10 X

    Știu că Dumnezeu face totul pentru slava Sa, dar tot ce se întâmplă Îl glorifică cât de mult este posibil pe Dumnezeu?

    Este o întrebare foarte bună! Răspunsul este și da și nu. Sau mai bine: nu și da. Lăsați-mă să vă dau exemple și pentru ambele cazuri.

    Nu - păcatul nu-L glorifică pe Dumnezeu pe cât de mult este posibil în liniile înguste și centrate ale vieții. Dumnezeu se uită la păcat, îl condamnă, este nemulțumit de el și este întristat din cauza păcatului. Deci, chiar acolo, în acele linii înguste, acel eveniment negativ și păcătos, sau acea calamitate tragică care s-a întâmplat în sine, cu aceste efecte imediate în jurul său, nu Îl slăvește absolut pe Dumnezeu. În caz contrar, nu cred că Pavel ar mai fi spus „orice ai face, să faci pentru slava lui Dumnezeu”, dacă nu ar mai fi existat nicio altă cale de a face acest lucru. Există un mod prin care putem să eșuăm din a face toate lucrurile spre slava Lui, nu? Deci, răspunsul nu pentru întrebare este: nu, nu fiecare eveniment care se întâmplă Îi aduce glorie lui Dumnezeu cât de mult ar putea. Este un mod prin care poți să bei pentru gloria lui Dumnezeu și există un mod prin care poți să bei pentru propria ta glorie, iar El nu primește gloria pe care ar trebui să o primească.

    Acolo, în acea perspectivă îngustă, trebuie să te oprești pentru un moment, să pășești înapoi și să întrebi: „Ce ar fi dacă ai lua istoria răscumpărării ca pe un întreg? Ce ar fi dacă ai lua întreaga pânză pe care Dumnezeu a ordonat-o, din veșnicie în veșnicie?” Cred că, în cazul în care îți deschizi ochii întru totul, atunci când tot ce a fost spus s-a și făcut, te uiți la tot ce s-a întâmplat vreodată, atunci chiar și acele lucruri care nu l-au glorificat pe Dumnezeu, aici, acum, în această perspectivă a obiectivului, vor lucra în imaginea de ansamblu. Astfel încât marea panoramă sau portretul - de fapt acesta nu este cuvântul potrivit; cum se numește acea imagine mare dintr-un muzeu? - va arăta gloria lui Dumnezeu mai mult decât oricare altă lume ar putea.

    Acum, nu știu dacă poți să faci această deosebire așa cum o fac eu, dar cred că este important să spunem că din moment ce Dumnezeu Își iubește infinit de mult gloria și din moment ce Dumnezeu controlează lumea, chiar până rostogolirea zarurilor - în conformitate cu Proverbe 16 - prin urmare, El lucrează într-un mod prin care pe termen scurt, El este dezonorat în multe feluri, dar în imaginea de ansamblu chiar și necinstirea va lucra spre Gloria Sa absolută.



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1386
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni