Ce trebuie să creadă cineva ca să fie mântuit?
Autor: John Piper  |  Album: Întreabă-l pe pastorul John  |  Tematica: Mântuire
Resursa adaugata de Mada_O in 23/02/2015
    12345678910 0/10 X

    Păi, Pavel spune: "Crede în Isus Hristos și vei fi mântuit"; spune că: "Dacă mărturisești cu gura ta că Isus este Domnul și dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morți, vei fi mântuit". Deci, iau pasaje de genul și spun că trebuie să începi de la acest nucleu al morții lui Isus. El a murit pentru păcatele noastre, ceea ce înseamnă că eu trebuie să cred că sunt un păcătos. O persoană care nu crede că este păcătoasă nu poate fi salvată, deoarece nu este nimic de iertat, iar El nu a făcut nimic pentru acea persoană. Dacă El nu a făcut nimic pentru mine, nu cred în mântuire, iar dacă nu cred în mântuire nu sunt salvat. Deci, trebuie să crezi că ești un păcătos, trebuie să crezi că există un Dumnezeu care a creat posibilitatea de a păcătui, face parte din perspectiva Creatorului.

    Deci, trebuie să existe un Dumnezeu Creator, care are așteptări de la oameni, ca ei să-l iubească, să se încreadă în El, să trăiască pentru El, iar noi, oamenii, eșuăm. Așadar, suntem în capacitatea Lui, sub, poți să-I spui în mai multe feluri: sfânta Sa judecată, mânie. Trebuie să crezi acest lucru. Dacă tu ești un păcătos și există un Dumnezeu Sfânt, iar tu definești păcatul ca fiind o decâdere înaintea lui Dumnezeu, ca mai apoi să întelegi ceea ce face El pentru a rezolva păcatul.

    Trebui să întelegi că Dumnezeu este nervos din cauza păcatului. El este corect și este un bun Judecător. Deci, ce nu a făcut El ca să ne rezolve problema înstrăinării de El? El și-a trimis Fiul în lume, trebuie să crezi în Divinitatea lui Isus. În Psalmul 59:7 spune că: "Nimeni nu poate răscumpăra viața semenului său". Apoi, câteva versete mai jos, cred că e versetul 15, spune că "Dumnezeu va plăti răscumpărarea". El nu putea să-i folosească pe Ioan, pe Petru sau pe Pavel și să-i omoare pentru noi. El a trebuit să aibă Omul-Dumnezeu care să moară. Deci, moartea lui Isus este necesară.

    Și apoi ce a făcut? A trăit El o viață perfectă. Nu poți să crezi că Isus a păcătuit și tu ești salvat. Eu nu cred acest lucru, deoarece sacrificiul pe care L-a făcut pentru tine nu ar mai fi avut lucrurile care au fost cerute și atunci n-ai mai fi crezut ce a făcut Dumnezeu pentru tine. Deci, El este Fiul fără păcat al lui Dumnezeu și acum, El se dăruiește pe Sine la moarte, în locul meu. Deci, aceasta este dimensiunea înlocuitoare a morții lui Hristos pentru păcatele mele. Sunt multe moduri în Biblie de a vorbi despre acest lucru și cred că poți fi foarte confuz despre unele dintre ele. Acestea fiind spuse, nu vreau să încep lista tuturor modurilor prin care Biblia vorbește despre acest subiect și cât de confuză poate să fie o persoană în legătură cu acestea și totuși acea persoană să fie mântuită, dar hai să spunem că la baza Evangheliei, modul prin care toate aceste lucruri au fost remediate, este Isus. Fiul lui Dumnezeu care nu a păcătuit niciodată, care a luat mânia lui Dumnezeu pentru mine și a care murit în locul meu. Dacă El ar fi rămas mort, noi încă am fi în păcatele noastre. Deci, trebuie să crezi că El a înviat dintre morți.

    Deci, acum El este înviat din morți, și aș spune că acest lucru este nucleul și aș putea spune amuzat că te-ai putea opri aici, deoarece ai putea fi capabil de a aduce în mintea mea unele lucruri care, teologic vorbind, ar fi așa apropiate de altele, încât aș spune da, bine, și asta trebuie inclusă. Dar, dacă cineva m-ar întreba: "Ce trebuie să cred?" i-aș spune că acesta este grupul de lucruri pe care trebuie să le știe. Despre tine, despre Dumnezeu, despre cruce, sau cred că unul dintre aceste lucruri este credința în Judecată, deoarece s-a spus ce trebuie să crezi, dar trebuie să crezi ceva și despre credință, asta însemnând că credința este necesară. Dacă spui că înțelegi toate aceste lucruri și că acum vei lucra astfel încât Dumnezeu să facă ca toate acele lucruri să conteze pentru tine, că vei îndeplini legea 85%, astfel încât toată această muncă răscumpărătoare să conteze pentru tine, te-ai înșelat, deoarece nu ești mântuit. Mântuirea cere ca tu să crezi că trebuie să crezi, în loc de a munci pentru a dobândi mântuirea. El a făcut ce era de făcut, iar noi primim mântuirea, așa cum mulți alții L-au primit pe El. "Celor care cred în numele Lui, El le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu".

    Deci, cred că păcatul, Dumnezeu, crucea și credința se rezumă la a fi nucleul, vor mai fi câteva adevăruri în jurul acestor patru lucruri.

    Ar trebui ca cineva să creadă în Trinitate pentru a fi mântuit?

    Sigur nu ar trebui să cunoască acest cuvânt, nu ar trebui să fie capabili să-l exprime foarte bine, dar ceea ce trebuie să facă este să nu nege lucrurile esențiale despre Trinitate. Deci, o persoană poate să nu fi auzit vreodată de lucruri precum "trinitate" și totuși să fie mântuită. Dar, dacă îi întrebi: "Acum, Isus în cel care tu crezi, este divin sau doar un om?" Dacă ei spun că El nu este divin, cred că asta este o problemă majoră. Deci, eu spun că piesele implicate în Trinitate. Nu cred că o persoană trebuie să fii auzit de Duhul Sfânt ca să fie mântuită. Este acest lucru radical? Cred că da. Dacă ți se spune despre Duhul Sfânt și despre ce a făcut El pentru tine și tu spui: "Nu cred nimic din aceste lucruri, nu cred că Duhul Sfânt m-a mântuit", în acest caz, îți voi pune la îndoială mântuirea. Dar, tocmai am petrecut 5 minute despachetând Evanghelia și nici măcar nu l-am menționat pe El și asta nu s-a întâmplat pentru că El nu e esențial. Noi nu am putea crede niciodată fără El, deoarece cred că a cunoaște detaliile despre cum Dumnezeu te-a făcut să crezi nu este un lucru esențial, dar negând acest lucru odată ce îl știi, ar subestima lucrurile esențiale.



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1735
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni