Ce faceți ca să vă relaxați?
Autor: John Piper  |  Album: Întreabă-l pe pastorul John  |  Tematica: Odihnă
Resursa adaugata de Mada_O in 31/12/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

 

    „Ne e ușor să credem că munciți mereu. Cum faceți să vă relaxați și să vă destindeți?”

    Cred ca a te destinde este o modalitate corectă de a spune, deoarece sufletele și mințile pot deveni înșurubate foarte strâns. Poți funcționa pe bază de adrenalină pentru o perioadă mai mare și să ajungi într-o febră așa de mare încât aceasta să devină distructivă. Acestea pot să ajute la apariția bolilor de inimă și la multe altele. Deci este o întrebare bună și cred că toată lumea are nevoie de principiul Sabatului din Biblie. Dumnezeu interzice ca acest acest popor agrar care credeau că viața lor depinde de faptul că lucrează 7 zile din 7 și care nu puteau sta fără să sfârșească treburile sau fără să lucreze, spunându-le că în ziua Sabatului nu pot lucra, că trebuie să se relaxeze. Deci cred că acest principiu se regăsește în Sabat.

    Personal, eu încerc să-mi iau zilele de luni libere. Timp de ani și ani obișnuiam să-mi iau joia liber, iar acum aceea zi liberă e lunea. Prin zi liberă mă refer la faptul că nu-mi pun alarma să sune. Deci asta este un fel de a mă destinde, să fii capabil să dormi cât vrei și să nu ai setată aceea alarmă care să-ți spună „Trezește-te și fă ce ai de făcut”. Să lași totul de o parte și să dormi atât cât ai nevoie. Acesta este un lucru specific zilei mele libere.

    Un alt lucru pe care îl fac în ziua mea liberă este alergatul. Consider că jogging-ul în trei zile din șapte este foarte important din punct de vedere psihologic, fizic și probabil din multe alte puncte de vedere pe care eu nu le știu. Deci lunea trecută, adică acum două zile, a fost absolut superb că, la aproape 43⁰F, m-am îmbrăcat cu un tricou lung, mi-am luat câinele și pur și simplu am pornit la drum. A fost superb când am luat prima cotitură și m-am simțit atât de bine când m-am întors după 30 de minute încât am mai dat o tură de bloc. Efectul pe care îl are jogging-ul asupra mea este foarte relaxant.

    Al treilea lucru pe care îl fac, după ce-mi fac duș, îmi iau Biblia și în loc să merg la colțul meu, care se referă la orice loc, mă duc pe canapea. Îmi iau o cană de ceai sau orice altceva și pur și simplu am Biblia mea, nu am termen limită, am destul timp până la prânz când ies cu Noel, nu trebuie să plec niciunde și pot să citesc din Biblie toată dimineața. Și pun în jurul meu și alte cărți și mica mea tabletă în care îmi place să iau notițe. Asta este aproape la fel cu ceea ce obișnuiesc să fac de obicei, dar mi se pare așa de diferit deoarece sunt pe canapeaua mea și nu am termene limită și pot să spun „Doamne, vorbește-mi!”

    La prânz, când știu că urmează să ies cu Noel, mă simt așa de bine. Iubesc să ies afară cu soția mea în ziua mea liberă. Lunea trecută am fost la „Old country buffet”. Lasă-mă să-ți spun ce primești la „Old country buffet”. Sunt oameni foarte interesanți acolo. Majoritatea sunt bătrâni și mulți oameni care nu s-ar duce la restaurante mai scumpe. Poți mânca o salată pentru 3,99$ de la 1 la 3 și barul taco e inclus. Doar 3,99$! E incredibil. Iar eu am 63 de ani, deci pot să iau o pauză și primesc pentru 5.99$ tot ce vreau de acolo. Lui Noel, soției mele, îi place acest lucru deoarece ei îi plac salatele.

    În orice caz, mersul acolo mă ajută să mă eliberez de stres și nici nu e mare lucru. Și după-masă, lucrez în jurul casei.

    Deci asta este esența zilelor libere pentru mine: alergatul, dormitul îndelungat, uneori ne jucăm Scrabble și uneori mă duc afară și fac tot felul de lucruri. Dacă voi continua să vorbesc, tot mai multe lucruri îmi vor veni în minte. Dar e important să găsim moduri în care presiunea - eu chiar trăiesc sub multă presiune, multe lucruri autoimpuse și altele impuse de realitatea faptului că, conduc o bisercă mai mare, așa că nu invidiez pe nimeni, dar cred că termenii limită și presiunea sunt cele mai predictive lucruri din lume. Dacă vei încerca să fugi de stres, de presiune, de termeni limită, veți fi probabil oameni relaxați care nu fac nimic. 



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1455
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni