Este importantă binecuvântarea părinților în căsătorie?
Autor: John Piper  |  Album: Întreabă-l pe pastorul John  |  Tematica: Căsătorie
Resursa adaugata de Mada_O in 27/12/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

   Da. Este importantă, însă nu absolută.

   Întotdeauna i-am sfătuit pe tineri să muncească din greu la acest aspect. Nu trataţi lucrul acesta cu uşurinţă. Dacă mama sau tatăl tău îţi spune « Nu cred că este bărbatul/femeia potrivit/ă pentru tine », nu le dispreţui părerea. Mai gândeşte-te. Roagă-te pentru miracolul unei schimbări. Implică şi pe alţi oameni.

   În alte cuvinte, acum că eşti un adult sub îndrumarea lui Dumnezeu, nu vreau să fiu radical şi să afirm că din acest moment rolul mamei şi al tatălui tău - fiind adult şi având propria ta relaţie şi fiind pe cale de a forma o nouă unitate în care te separi de părinţii tăi - nu mai este necesar. Spun doar că este ceva plăcut. Este ceva cu adevărat important.

   Cinsteşte pe tatăl şi pe mama ta luând la modul cel mai serios ceea ce ei îţi spun. Ia-ţi timp de gândire. Nu ştiu să spun exact cât timp de gândire, însă roagă-te mult. Şi nu ştiu să spun exact cât timp să te rogi. Implică-i şi pe alţii în efortul tău de a ajunge la o înţelegere cu părinţii tăi.

   Ascultă-i pe mama sau pe tatăl tău şi încearcă să discerni  « Oare Dumnezeu îmi vorbeşte aici cu referire la timp sau la persoană» Şi dacă reuşeşti să desluşeşti după o perioadă de timp semnificativă, după un timp de rugăciune semnificativ şi prin intermediul unor persoane implicate semnificative, că el sau ea este de la Dumnezeu pentru tine, iar mama şi tatăl tău nu reuşesc să vadă aceasta - probabil o judecă greşit pe acea persoană, nu ştiu cum este acea persoană în realitate sau văd lucrurile dintr-o pespectivă care nu este biblică - tu continuă să îi onorezi.  Însă, nu cred că trebuie să  le oferi o autoritate absolută cu privire la acea relaţie matură



Mai ales in America, tinerii isi prezinta ''alesul,a] in fata parintilor, ca si cum ; ea ,el,este , voi, trebuie doar sa va cunoasteti!Apoi, toate lucrurile intra doar in atributia tinerilor, ei hotarasc absolut totul,parintii acceptind hotarirea lor.Acest lucru,nu este foarte biblic, dar ,in aceasta tara, de mici , foarte de mici, ii invata pe copii sa fie independenti , sa hotarasca singuri si sa nu depinda de nimeni. Parintii , care decid aceasta viata copiilor lor, stiu caci niciodata nu vor avea o batrinete impreuna cu copiii lor, stiu caci vor merge la azile cind vor imbatrinii. Distantarea se naste inca din copilarie. la fel ei [ parintii , au fost crescuti si educati in acelasi fel de parintii lor]. Cind imbatrinesc, se duc ''de musai''cum zice ardeleanul, la azil,dar abia atunci realizeaza dezastrul in care si-au bagat propii copii dar, e tirziu, nu mai este nicio sansa pentru ei. Am facut aceasta introducere ,deoarece si autorul da dreptate partial cuvintului cu privire la casatoria tinerilor. Sigur;o casatorie ideala, se refera la persoane si familie, absolut biblica, dar nu toti membrii familiei au acelasi ton spiritual si de aceea si la crestini se nasc disensiuni ,neintelegeri si acestea nu fac decit ca relatia interfamiliala, sa semene foarte mult cu cea din lume. Bibila zice; sa cinstesti pe mama si tatal tau, ca SA FI FERICIT!Deci, eu,inteleg caci fericirea incepe de la ascultarea de parinti. Parintii care se roaga si -si iubesc copilul, nu ii va strica bucuria,iubirea fata de persoana aleasa. Copilul binecuvintat, va putea ''sa aleaga [sotul,sotia] tocmai prin educatia si binecuvintarea pe care , parintii o rostesc zilnic asupra lui. Un tinar[a] nu-si va surprinde parintii pe care ii iubeste si cinsteste cu o persoana care nu va indeplinii conditiile puse de Dumnezeu in priml rind . Daca aceasta persoana , va fi dupa voia Domnului,parintii vor fi fericiti si de fericirea si rostirea binecuvintarii lor asupra tinerilor, va inflori si fericirea tinerilor.Domnul, a dat aceasta porunca a ascultarii si respectului fata de parinti, ca raul sa nu distruga si desparta familia, . cea mai frumoasa si stabila celula sociala binecuvintata de El.Familiie despartite de certuri sunt ca niste teritorii sfinte pierdute in fata vrajmasului.Sunt niste deserturi , pirjolite de rau, ele, trebuind sa fie gradini infloritoare, roditoare bine udate de Duhul Domnului.Sa nu uitam caci o familie unita in fata Domnului, poarta o mare binecuvintare, acea familie este o baza puternica in Casa Domnului.O biserica placuta Domnului,va fi formata din fami;lii iubitoare si ascultatoare de Domnul.
Adăugat în 28/12/2012 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 3802
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni