Isus a purtat bolile noastre pe cruce
Autor: Rely Tarniceri (traducere dupa Pastor Prince, Singapore)  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de guardiangel in 13/01/2009
    12345678910 0/10 X

Isaia 53:4 ”Totuşi, El suferinţele noastre le-a purtat, şi durerile noastre le-a luat asupra Lui, şi noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu, şi smerit.”

Imaginează-ţi înspăimântătoarea boală a leprei, care consumă un om de viu. Sărmanul lepros din Matei8:2 nu-şi mai putea suporta suferinţa, astfel că a îndrăznit să iasă printre oameni pentru a-L căuta pe Isus. Avea nevoie să ştie dacă Isus voia să-l vindece. Când L-a văzut pe Isus, s-a aruncat la picioarele Lui şi a spus „Doamne, dacă vrei, poţi să mă curăţeşti.” Fiul Lui Dumnezeu a privit spre proscris cu dragoste în ochii Săi, a întins mâna, l-a atins şi a spus „Da, vreau, fii curăţit!”.

Poate că şi tu suferi de vre-o boală şi te întrebi dacă Dumnezeu vrea să te vindece. Şi probabil că nu eşti sigur dacă El vrea să te vindece, căci, deşi ai văzut oameni care au fost miraculos vindecaţi, ai văzut şi dintre aceia care nu au fost vindecaţi. Prietene, nu privi la experienţele oamenilor ci priveşte la cruce! Pe cât este de sigur că Isus a purtat pe cruce păcatele tale, este la fel de sigur că a purtat şi bolile tale.

Vreau să-ţi dau azi o fundaţie solidă pentru a crede acest adevăr. În Isaia 53, capitolul care descrie crucificarea Domnului nostru, spune în versetul patru „El suferinţele noastre le-a purtat, şi durerile noastre le-a luat asupra Lui” Hai să învăţăm puţină ebraică. Cuvintele „suferinţele şi durerile”, în textul original înseamnă „boli şi durere”, deci Isaia se referea la vindecarea fizică.

Odată am cerut unui prieten evreu să citească acest verset în Biblia sa ebraică şi să-mi spună ce înseamnă. El mi-a spus că Biblia sa spune clar că Isus a purtat pe cruce bolile şi durerile noastre.

Dacă acest lucru nu este suficient, priveşte în Matei8:16-17 „... Seara, au adus la Isus pe mulţi îndrăciţi. El, prin cuvântul Lui, a scos din ei duhurile necurate, şi a tămăduit pe toţi bolnavii, ca să se împlinească ce fusese vestit prin proorocul Isaia, care zice: „El a luat asupra Lui neputinţele noastre şi a purtat boalele noastre.” Matei citează Isaia53:4 spunînd că Isus a luat asupra Lui neputinţele şi boalele noastre, iar contextul este vindecarea fizică!

Prietene, dacă vei crede aceste lucruri, zilele tale de boală au luat sfârşit! Vei umbla în deplină sănătate fiindcă Acel care cu siguranţă, a purtat bolile şi neputinţele tale, îţi spune „Da, vreau, fii curăţit!”.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2666
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni