Când vezi harul Lui, El vede credința ta
Autor: Rely Tarniceri (traducere dupa Pastor Prince, Singapore)  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de guardiangel in 11/01/2009
    12345678910 0/10 X

Eph 2:8 Căci prin har aţi fost mîntuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine dela voi; ci este darul lui Dumnezeu.

De multe ori oamenii ma intreaba „stiu ca promisiunile Lui Dumnezeu sunt adevarate, dar cum pot fi sigur ca promisiunile Lui vor fi reale si in viata mea?”.

Prietene, daca vrei ca promisiunile Lui Dumnezeu sa devina realitate in viata ta, trebuie sa nu contezi pe tine. Daca depinde de tine – de ascultarea ta, bunatatea, serviciile si chiar credinta ta – nu vei fi in stare sa primesti promisiunile Lui Dumnezeu. Dar atunci cand contezi pe harul Lui Dumnezeu – darul Sau nemeritat, necastigat, fata de tine – atunci promisiunile Sale devin reale in viata ta.

Aceasta a fost adevarat si cu femeia cu scurgerea de sange (Matei9:20-22), ea nu a tot umblat spunand „trebuie sa am credinta... sper sa am suficienta credinta... voi avea credinta... nu-mi voi pierde credinta... ” ci a fost constienta numai de harul Lui Isus, cum a vindecat totdeauna bolnavii, puterea pe care a avut-o cand a inviat mortii, cat de dornic a fost ca sa-Si foloseasca aceasta putere pentru a o vindeca.

Ea doar a vazut harul Sau curgand catre ea, atat de mult incat si-a spus „daca voi reusi sa ating poala hainei Sale, voi fi vindecata”. Si atunci cand a ajuns langa Isus si s-a atins de haina Sa, ea a fost vindecata. In acel moment, Isus S-a oprit, S-a intors catre ea si i-a spus „bucura-te fiica, credinta ta te-a mantuit”

Cand femeia a vazut harul Sau, Dumnezeu i-a vazut credinta. Nu ea a fost cea care trebuia sa-si vada credinta, facand ceva pentru credinta ei. Ci Dumnezeu trebuia sa-i vada credinta si astfel a fost prin har, prin credinta, promisiunea Lui Dumnezeu devenita reala in viata ei.

Dumnezeu vrea ca tu sa-I vezi harul. Si atunci cand Ii vezi harul, El iti vede credinta. Dumnezeu spune „caci ati fost mantuiti prin har, prin credinta” Cuvantul grecesc pentru mantuit, sozo, nu are doar semnificatia de salvat de iad, ci si vindecat, pastrat, intregit. Deci prin har tu esti intregit, pastrat sanatos, pazit si prosper. Este prin har, prin credinta implinirea promisiunilor Lui Dumnezeu in viata ta.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1321
  • Export PDF: 2
Opțiuni