Isus este Cel care te restaurează şi te hrăneşte
Autor: Rely Tarniceri (traducere dupa Pastor Prince, Singapore)  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de guardiangel in 28/11/2008
    12345678910 0/10 X
New Creation Church – Singapore


Rut 4:15 Copilul acesta îţi va înviora sufletul, şi va fi sprijinul bătrâneţelor tale; căci l-a născut noru-ta, care te iubeşte, şi care face pentru tine mai mult decât şapte fii.”

Foametea a sărăcit viaţa lui Naomi, o femeie israelită. Însă moartea soţului şi a celor doi fii, a lăsat-o fără nici un sprijin (Rut 1:1-5), sau cel puţin aşa credea până când Boaz, o rudă bogată, a intrat în viaţa ei.

Ca rudă cu drept de răscumpărare, Boaz s-a căsătorit cu nora văduvă a lui Naomi şi din această căsătorie s-a născut un copil, ca nepoţel pentru Naomi. Naşterea nepoţelului ei, i-a dat la Naomi un nou rost în viaţă, astfel încât femeile din sat spuneau că cel care îi va înviora sufletul şi va fi sprijinul bătrâneţii ei, a apărut în viaţa ei. (Rut 4:14-16)

Boaz este imaginea Lui Isus, ruda noastră cu drept de răscumpărare. Isus a devenit ruda noastră atunci când S-a născut în această lume ca unul dintre noi. Şi a devenit Răscumpărătorul nostru când a plătit la cruce cu viaţa şi sângele Lui ca să ne răscumpere.

Isus ni S-a dat nouă ca restaurator al vieţii noastre şi sprijin al bătrâneţelor noastre. Atunci când Restauratorul vieţii este în viaţa noastră, ceea ce am pierdut, poate fi restaurat (Ioel 2:25-26). Şi având Sprijinul bătrâneţelor noastre, în noi, trupurile noastre pot fi reânoite în mod glorios, chiar dacă înaintăm în vârstă.

De aceea, atunci când Moise a murit, la vârsta de 120 de ani, privirea lui nu slăbise şi era în putere (Deuteronom 34:7), Caleb, la 85 de ani încă se mai încumeta să lupte ca să gonească uriaşii din ţara promisă. Dumnezeu, efectiv i-a întărit corpul şi l-a făcut puternic, pentru luptă (Iosua 14:11). Sara, cu siguranţă a fost întinerită de Dumnezeu, la bătrâneţea sa, încât să fie atrăgătoare chiar pentru un rege, la cei 90 de ani ai săi Geneza 20:1-2). Dumnezeu i-a restaurat şi fertilitatea, dându-i puterea de a procrea (Evrei 11:11), astfel născând pe Isac, la vârsta ei înaintată.

Preaiubiţilor, Dumnezeu este în afara timpului iar credinţa ta în El, te aduce pe tărâmul Lui atemporal. Acolo, ceea ce curgerea anilor a devorat, va fi restaurat, iar înaintarea ta în vârstă nu te va face mai slab şi împovărat, căci restauratorul vieţii şi sprijinul bătrâneţii tale este în tine!
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1006
  • Export PDF: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni