Nimic altceva decât adevărul
Autor: Rely Tarniceri (traducere dupa Pastor Prince, Singapore)  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de guardiangel in 19/11/2008
    12345678910 0/10 X
Lev 2:11 Niciunul din darurile, pe cari le veţi aduce ca jertfă de mîncare înaintea Domnului, să nu fie făcut cu aluat; căci nu trebuie să ardeţi nimic cu aluat sau cu miere, ca jertfă de mîncare mistuită de foc înaintea Domnului.

Când eram un tânăr creştin, am auzit o ilustraţie a Psalmului 23 despre păstori care câteodată, rup picioarele oilor care de obicei se abat de la drum, ca să le dea o lecţie. Acea învăţătură eronată „Domnul este Păstorul meu! El îmi rupe picioarele...” mi-a rămas întipărită în minte ani de zile provocându-mi o teamă inutilă faţă de pedeapsa Lui Dumnezeu, atunci când simţeam că m-am abătut de la căile Lui.

Astfel de învăţături eronate sunt cele la care se referă ca fiind „aluat” , de aceea Isus i-a atenţionat pe ucenicii Săi: (Mat 16:6) „Luaţi seama şi păziţi-vă de aluatul Fariseilor şi al Saducheilor.” Aluatul fariseilor era doctrina lor legalistă care judecă şi condamnă pe cei care nu reuşesc să ţină Legea Lui Dumnezeu. Aluatul saducheilor era doctrina lor umanistă, care nega supranaturalul, crezând că totul poate fi explicat în natural.

Când Dumnezeu a spus poporului Său „Niciunul din darurile, pe cari le veţi aduce ca jertfă de mîncare înaintea Domnului, să nu fie făcut cu aluat”, ni se aminteşte că felul în care Îl cunoaştem pe Isus, jertfa noastră de mâncare, nu trebuie amestecat cu învăţături greşite. De exemplu, atunci când vorbim despre „a suferi împreună cu Cristos” (Romani 8:17), trebuie să ştim că nu este vorba de a suferi de boli, suferinţe, lipsuri, căci din acestea, am fost răscumpăraţi de Isus, ci de persecuţie, dispreţ şi respingere, din pricina Numelui Său, lucru care ni se poate întâmpla ca şi creştini.

Prietene, ceea ce crezi despre Isus, este important, pentru că Duhul Sfânt mărturiseşte numai cu adevărul (Ioan 16:13). Cere-I să-ţi dezvăluie frumuseţea Lui Cristos şi perfecţiunea lucrării Sale terminate de la cruce, atunci când citeşti Cuvântul Lui Dumnezeu. Află din Cuvânt, cum Cristos te-a răscumpărat din orice blestem şi a plătit ca tu să te bucuri de toate binecuvântările Lui Dumnezeu, prin jertfa Sa de la cruce.

Aşa că scapă de aluatul din gândirea ta, crede şi declară că eşti vindecat, nu bolnav, că eşti prosper, nu sărac, că tu ai de toate şi nu duci lipsă. Iar când vei începe să crezi şi să mărturiseşti Adevărul, ungerea Duhului Sfânt va fi eliberată pentru vindecarea ta, prosperitate, binecuvântări, miracole!
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1130
  • Export PDF: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni