Când Dumnezeu aleargă
Autor: Rely Tarniceri (traducere dupa Pastor Prince, Singapore)  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de guardiangel in 01/11/2008
    12345678910 0/10 X

Luca 15:22 Dar tatăl a zis robilor săi: „Aduceţi repede haina cea mai bună, şi îmbrăcaţi-l cu ea; puneţi-i un inel în deget, şi încălţăminte în picioare.

Dacă eşti un credincios, eşti probabil familiar cu pilda fiului risipitor, pe care Isus a istorisit-o. Pe cine crezi că reprezintă acel tată din istorisire? Bineînţeles că pe Tatăl Lui Isus din ceruri. Isus ne-a dat o imagine despre Tatăl Său care este şi Tatăl nostru.

În pildă, tatăl este văzut alergând spre fiul său, care se întorcea acasă. (Luca 15:20) Ţi-ai dat seama că Dumnezeu nu este descris niciunde în Biblie ca grăbindu-Se? Dumnezeu este întotdeauna calm şi calculat. În această istorioară este singura dată când este ilustrat ca şi grăbit. Tatăl şi-a ridicat veşmântul şi a alergat. Spre cine alerga şi de ce era aşa grăbit?

Tatăl era aşa grăbit fiindcă îşi văzuse fiul încă de departe. Alerga spre fiul său. Nu mai putea de nerăbdare să-şi strâgă fiul în braţe şi să îl sărute.

Tatăl s-a grăbit să îl îmbrae cu haina cea mai bună. Odată, un prinţ, pe nume Ionatan, i-a dat lui David haina sa transferând asupra lui poziţia sa princiară. (1 Samuel 18:4). Dumnezeu a aşezat peste noi, haina Sa cea mai bună şi făcând astfel, El nu ne-a transferat ci ne-a restaurat poziţia pe care am pierdut-o atunci când Adam a căzut, cea de Împăraţi ai Dumnezeului Cel Preaânalt. (Revelaţia 1:6)

Tatăl s-a grăbit să-i pună fiului un inel pe deget. Asemeni autoritaţii care o dădea fiului unui om bogat, purtarea inelul-sigiluiu, , Dumnezeu este nerăbdător să ne dea înapoi autoritatea invocării Numelui Său pentru a putea umbla domnind în viaţa de fieare zi.

Tatăl s-a grăbit să-i pună fiului sandale în picioare, pentru a-l asigura că el este încă fiul lui, căci doar servitorii umblau în acea vreme cu picioarele goale. Dumnezeu nu vrea niciodată ca noi să ne simţim excluşi, noi suntem pentru totdeauna fiii şi ficele Lui.

Preaiubiţilor, dacă Dumnezeu se pare că este în grabă, este pentru că se grăbeşte să ne asigure de poziţia noastră ca şi copii ai Lui.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1110
  • Export PDF: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni