El este și Dumnezeul văilor tale
Autor: Rely Tarniceri (traducere dupa Pastor Prince, Singapore)  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de guardiangel in 29/10/2008
    12345678910 0/10 X

1 Regi 20:23
Slujitorii împăratului Siriei i-au zis: „Dumnezeul lor este un dumnezeu al munților; de aceea au fost mai tari decât noi. Dar ia să ne luptăm cu ei în câmpie, și se va vedea dacă nu vom fi mai tari decât ei.”

În 1 Regi 20 vedem că sirienii au fost înfrânți de israeliți. Apoi, câțiva dintre slujitorii împăratului i-a dat acestuia motivul pentru care au crezut ei că sunt înfrânți. Ei au spus că s-au luptat pe munți și au pierdut pentru că Dumnezeul lui Israel este Dumnezeul munților. Deci dacă s-ar lupta cu israeliții pe câmpie sau în văi, ar caștiga.

Ce sfat stupid! Ei credeau ca Dumnezeul lui Israel își ajută poporul doar sus pe dealuri și pe munți dar nu și în văi.

Munții se refera la vremuri bune, iar văile la vremuri grele. Unii au ideea că Dumnezeu este un Dumnezeu al vremurilor bune, dar că El nu este cu noi când trecem prin vremuri grele. Ei cred că El ne lasă fără ajutor când trecem prin văi, mai ales când necazurile sunt făcute de însăși mâna noastră.

Prietene, vreau să știi că Dumnezeul nostru este Dumnezeul munților dar și al văilor.

El și-a lăsat coroana de glorie deoparte, maiestatea Sa roiala, și a venit jos pentru noi, intrând într-un trup uman ca un bebeluș. A venit jos acolo unde eram noi pentru singurul motiv de a muri pe cruce pentru păcatele noastre, ca să ne poată duce la ceea ce Tatăl are pentru noi la dreapta Sa. El s-a coborât să ne dea nouă coroana de glorie și onoare, să ne îmbrace cu haina neprihănirii și să ne facă mireasa Sa, împărtășind totul cu noi. Acesta este harul lui Dumnezeu. El a venit jos în valea noastră.

Deci prin orice ai trece chiar acum, să știi că Dumnezeu este chiar acolo în vale cu tine. El te ține în brațele Sale și te poartă prin vale. Victoria este deja a ta. Așa cum au fost și israeliții victorioși în vale (1 Regi 20:28-29) la fel vei fi și tu pentru că Dumnezeul văilor este chiar acolo cu tine.

Multumesc mult pentru incurajare!
Adăugat în 03/11/2008
INCURAJARE
sooooper...D-l nostru este un dumnezeu atotputernic!!!SUNT AJA DE INCURAJA DE CE MI-A VB D-L PRIN ACEST TEXT!!!D-l cu voi toti incontinuare!!!
Adăugat în 03/11/2008
incurajator
multe multumiri
Adăugat în 04/11/2008
Ce Minunat este Domnul

Dragii mei,
Doresc sa va incurajez sa gustati din nemarginita bunatate si dragoste a Celui care ne este Tata si Creator...
Doresc sa va impartasesc un mic episod printre multele altele, in care Dzeul Nostru plin de mila, mi-a aratat ca este cu mine cand treceam prin ,,Valea umbrei mortii"...inca nu aveam legamant cu Domnul!
Cum sa nu-L IUBESTI pe un asa binefacator?
...Eram intruna din zilele in care il cautam pe Dzeu ca ultima si cea mai reala Putere,doar El ma putea salva din pacatul in care pluteam fara sa ma pot opri...realizam aceasta si doream sa ma rup de pacat dar nu puteam...citeam din biblie...psalme,51,70,142...si altele dar nu aveam inca rezolvare.Asa credeam eu atunci ca voi birui.Intr-o seara citind din Cuvant,diavolul ,,dorind sa-mi dea ajutor' m-a sfatuia sa ma duc sa ma arunc de pe stabilopozi in mare...ca nu ma va gasi nimeni...am strigat atunci cazand intr-o abandonare totala la picioarele Domnului...si El mi-a aratat exact cum Mana Lui Sfanta si mare si puternica lupta cu tot iadul si ma scotea...Am strigat:Doamne daca vrei omoara-Ma TU,daca vrei ia-ma Tu,fa ce vrei cu Mine ca eu nu mai pot!
Si Dl a venit in ajutorul celei mai nenorocite fiinte, care striga la El dupa ajutor...A facut lumina in viata mea.Asa mi-a dat si mantuirea ce-o avea in dar pentru mine si de atunci isi Proslaveste Numele in fiecare zi.
Il iubesc si-mi doresc ca fiecare clipa sa o traiesc Cu El SI PENTRU SLAVA LUI.
El este si Domnul tau.Nu te teme de nimic.Cheama-L doar si in Ps.34,spune,,Cand striga un nenorocit Domnul aude si-l scapa din toate necazurile lui.Amin.
Dzeu ne iubeste de aceea a dat pe singurul Lui Fiu,..( Ioan 3:16)
Fiti binecuvantati in Numele Lui! Amin.
Adăugat în 06/11/2008
Statistici
  • Vizualizări: 1811
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni