Cu ce mă pot lăuda ?
Autor: Emanuela Drăgan  |  Album: Meditații Filipeni  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de ema_shalom in 10/08/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Cu ce mă pot lăuda ?

Filipeni 3:2-3

2. Păziţi-vă de câinii aceia; păziţi-vă de lucrătorii aceia răi; păziţi-vă de scrijeliţii aceia! 3.Căci cei tăiaţi împrejur suntem noi care slujim lui Dumnezeu prin Duhul lui Dumnezeu, care ne lăudăm în Hristos Isus şi care nu ne punem încrederea în lucrurile pământeşti.

Îi dau slavă Domnului pentru o astfel de abordare a Scripturii și de meditare la ea. Sincer mă simt foarte îmbogățită de Cuvânt meditând la El în felul acesta. Dar revenind la Scripturi voi prezenta două portrete: unul al falsului ucenic și cel al adevăratului ucenic.

Spre surprinderea mea, în acest pasaj Pavel este așa de dur și dă o adevărată avertizare celor proaspăt întorși la Dumnezeu. Pe cei care își spun că sunt apostoli dar nu sunt Pavel îi numește câini, lucrători răi, scrijelați. Aceștia erau iudeii care spuneau că mai e nevoie și de tăierea împrejur și de ținerea Legii pe lângă mântuirea pe care o primeau de la Cristos. Ei erau cei care distorsionau lucrarea lui Dumnezeu și adăugau poveri pe spatele credincioșilor născuți de curând. Ei defapt distrugeu Evanghelia. Pune o  picătură de otravă într-o găleată cu apă și ai compromis toată apa. Pavel este conștient de efectul pe care ar putea să-l aibe învățăturile acestor falși apostoli și îi avertizează pe credincioșii din Filipii cu mari semne de exclamare.

În versetul trei Pavel inspirat de Duhul Sfant prezintă însușirile adevăraților ucenici. În primul rând au inima tăiată împrejur. Ce înseamnă asta? Ca să trăiești Domnul iți va tăia inima îmrejur. El te va face să-L iubești din toată inima și din tot sufletul tău, doar ca să fi viu. Deci, tăierea împrejur nu se referă la lucrurile exterioare, la cele ce se văd ci se referă la relația pe care o ai cu Dumnezeu, la atitudinea ta, la gândurile tale, la credința pe care o ai, la încrederea pe care ți-ai pus-o în Dumnezeu. Tăiera împrejur înseamnă dezbrăcare de ,, trupul poftelor firii noastre pământești ” făcută de Cristos (Coloseni 2:11).

A doua caracteristică, a ucenicilor lui Cristos este că ei sunt cei care Slujesc lui Dumnezeu prin Duhul Sfânt, în duh și în adevăr (Ioan 4: 23-24).

A treia caliatate este că ei nu se lauă cu altceva, decât cu Cristos și cu crucea Lui. (Galateni 6:14)

A patra caracteristică este că acești oameni nu se încred în lucrurile pământești, ei își pun toată încrederea în Dumnezeu. Ei îl cunosc pe Cel care și-a dat viața pentru ei și care a plătit răscumpărarea lor cu sânge de Dumnezeu.

Slavă Lui Cristos că El mi-a tăiat inima, El m-a făcut să-L iubesc și să-I slujesc.Vreau din toată inima să-L cunosc mai mult pe acest Domn, pe El.

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 926
  • Export PDF: 1
  • Diacritice 1
  • ema_shalom  i dau slavă Domnului pentru o astfel de abordare a Scripturii și de meditare la ea. Sincer mă simt foarte îmbogățită de Cuvânt meditând la El în felul acesta. Dar revenind la Scripturi voi prezenta două portrete: unul al falsului ucenic și cel al adevăratului ucenic.

    Diacritice 1 0
Opțiuni