Meditații din Filipeni
Autor: Emanuela Drăgan  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de ema_shalom in 07/08/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Adevăratul sacrificiu

 

,,Şi chiar dacă va trebui să fiu turnat ca o jertfă de băutură peste jertfa şi slujba credinţei voastre, eu mă bucur, şi mă bucur cu voi toţi.” Filipeni 2:17

Mă uimește exemplul pe care îl dă Pavel în ceea ce privește sacrificiul. El nu propune doar o rugăciune sau un post pentru ceilalți credicioși, ci el merge mai adânc.

Întrebându-mă cum erau jertfele în trecut și făcând conexiune cu ce prezintă Pavel ,,turnat ca o jertfă de băutură” cred că Pavel are în minte sacrificiul total pentru ceilalți credincioși, pentru credința lor. Cu alte cuvinte eu trebuie să fac orice ține de mine, chiar să-mi vărs propriul sânge pentru ca credința și viața spirituală a fraților și surorilor mele să fie întărită.

Pavel în acest verset prezintă două lucruri foarte esențiale pentru viața creștinului. În primul rând el ne învață prin propriul exemplu cum ar trebui să ne pese, să ne cheltuim pentru credința și sufletul celor din jurul nostru: ,, Şi eu voi cheltui prea bucuros din ale mele şi mă voi cheltui în totul şi pe mine însumi pentru sufletele voastre. Dacă vă iubesc mai mult, sunt iubit cu atât mai puţin? ( 2 Corinteni 12: 15). Pentru Apostolul Pavel sufletul unui om înseamnă totul și era gata să-i fie turnat sângele pentru credincioși.

Știu că Pavel nu scrie de la el asta, ci este inspirat de Duhul Sfânt. El are în minte sacrificiul lui Isus de pe cruce, care și-a vărsat sângele pentru mântuirea și împăcarea noastră cu Dumnezeu. În mintea lui este prezent exemplul lui Isus. În versetul acesta nu Pavel iese în evidență ci Domnul Isus, El și sacrificiul Său.

Al doilea lucru care îl observăm în acest verset este bucuria. Orice jertfă trebuie să fie însoțită de bucurie. Chiar Iov ajunge să-și dea seama că adevărata bucurie vine doar de la Dumnezeu: ,,Ba încă, El îţi umple gura cu strigăte de bucurie, şi buzele cu cântări de veselie.” Jertfa și bucuria sunt semnele unui om matur spiritual.

Rugăciune:

Doamne Isuse învață-mă te rog și fă-mă să realizez în fiecare zi ce ai făcut Tu pentru mine și cu acest gând să mă sacrific pentru alții și să-i întăresc în credință. Amin

E.D

 

 

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1170
Opțiuni