Vesteste moartea Lui Isus Cristos
Autor: Rely Tarniceri (traducere dupa Pastor Prince, Singapore)  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de guardiangel in 07/10/2008
    12345678910 0/10 X
1Co 11:26 Pentrucă, oridecîteori mîncaţi din pînea aceasta şi beţi din paharul acesta, vestiţi moartea Domnului, pînă va veni El.

In Vechiul Testament, de cate ori copiii lui Israel sacrificau un miel pentru arderea de tot, atunci cand se confruntau cu un dusman puternic, victoria era a lor. De ex. in 1Samuel7:7-11, atunci cand filistenii au venit asupra lor, Samuel a adus un miel ca ardere de tot. In timp ce se producea sacrificiul, Domnul a venit sub forma unui tunet puternic asupra armatei filistene, starnind panica intre ei. Aceasta a dus la victoria israelitilor.

De cate ori ceva rau s-a intamplat copiilor lui Israel, prin oferirea unui miel ca jertfa, ei proclamau moartea Domnului si soarta bataliei se intorcea in favoarea lor.

Azi, cand ne confruntam cu un dusman sau suntem prinsi in mijlocul unei batalii, cum putem aduce o ardere de tot? Cum putem proclama moartea Domnului pentru a iesi victoriosi? Ii cerem Lui Isus sa vina jos, in locul in care ne aflam ca sa moara pe cruce din nou?

Nu, nu facem asa ceva! Isus a murit odata pentru toate pacatele noastre, trecute, prezente si viitoare (Evrei10:12). Lucrarea Lui este perfecta si completa, asa ca nu mai trebuie sa moara din nou pentru noi. Azi, noi proclamam moartea Lui simplu, luand parte la Cina Domnului/Sfanta Comuniune.

De fiecare data cand esti in partasie cu painea si vinul, declari principalitatilor si puterilor intunericului ca moartea Domnului functioneaza pentru tine. De fiecare data cand iei Cina, spui ca datorita faptului ca Isus a fost judecat si pedepsit in locul tau, tu nu mai poti fi judecat si pedepsit. Fiindca Isus a murit in locul tau, tu nu vei mai muri. Si fiindca a invins moartea si l-a dezbracat pe diavol de puterea lui, tu nu vei mai fi invins. Victoria este deja a ta.

De aceea psalmistul David spunea (Psa 23:5) „Tu îmi întinzi masa în faţa protivnicilor mei; îmi ungi capul cu untdelemn, şi paharul meu este plin de dă peste el.” Cina Domnului este pregatita pentru tine in fata dusmanilor tai, pentru ca atunci cand iei painea si vinul, iti vei vedea dusmanii infricosati si tremurand. De ce? Pentru ca atunci cand proclami moartea Domnului prin Sfanta Comuniune, le amintesti de umilinta infrangerii suferite de ei la Cruce!(Coloseni2:15)
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1755
  • Export PDF: 2
Opțiuni