Nu este nici o pata in tine
Autor: Rely Tarniceri (traducere dupa Pastor Prince, Singapore)  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de guardiangel in 20/06/2008
    12345678910 0/10 X


Cîntarea cîntărilor 4:7 Eşti frumoasă de tot, iubito, şi n-ai nici un cusur.

Isus ne spune noua, mireasa Sa „Eşti frumoasă de tot, iubito, şi n-ai nici un cusur". Dar raspunsul nostru fata de El tinde sa fie „Eu? Frumoasa si fara cusur? Nu ma cunosti Doamne!".

Tu chiar crezi ca Domnul nu te cunoaste?

Dumnezeu vede realitatea mai bine decat oricine altcineva. El vede perfectiunea lucrarii terminate a Fiului Sau in viata ta. Printr-o singura jertfa, a Sa, la cruce, Isus te-a facut desavarsit pe vecie (Evrei10:14). Ai fost facut neprihanirea Lui Dumnezeu in Isus Cristos (2Corinteni5:21) si nu vei gasi nici o pata in aceasta neprihanire pentru care Isus a murit ca tu sa o ai.

Deci Dumnezeu vrea ca tu sa te vezi neprihanit, frumos si fara cusur in Cristos. In fiecare zi sa fii constient de neprihanirea ta in Cristos. Spune „Sunt neprihanirea Lui Dumnezeu in Isus Cristos, nu este nici o pata in mine caci am fost facut desavarsit prin sangele Lui". Atunci cand faci acest lucru tu-L onorezi pe Isus si lucrarea Sa terminata de la cruce.

Daca esti constient de pacatele tale, tu nu onorezi lucrarea Lui Cristos. Tu poti crede ca esti umil sau sfant fiind constient de pacate, dar tu stii ca Biblia numeste constiinta pacatului, „o constiinta rea", „un cuget rau"?

Evrei10:21-22 ne spune „şi fiindcă avem un Mare preot pus peste casa lui Dumnezeu, să ne apropiem cu o inimă curată, cu credinţă deplină, cu inimile stropite şi curăţite de un cuget rău, şi cu trupul spălat cu o apă curată." Ce vrea sa spuna autorul epistolei catre evrei cu „un cuget rau"? daca citesti inceputul aceluiasi capitol, vei descoperi ca el discuta despre constiinata de pacate (Evrei10:2). Pavel o numeste „constiinta insemnata cu fierul rosu" (1Timotei4:2). Cuvantul grec pentru „insemnata" este kauteriazo, care aici se refera la oameni care (conform lexiconului grec Thayer), poarta in ei constiinta perpetua a pacatelor.

Asa ca nu purta in tine un cuget rau sau insemnat. Viata ta de pacat a fost deja pedepsita in intregime in trupul Lui Isus Cristos. In schimb fii constient de neprihanirea si perfectiunea ta in Isus Cristos. Datorita a ceea ce Isus a facut pentru tine, cu indrazneala poti declara „sunt frumoasa de tot si nu am nici un cusur!".

Romani 6:1:
"Ce vom zice dar? Sa pacatuim mereu, ca sa se inmulteasca harul?
Nicidecum! Noi, care am murit fata de pacat, cum sa mai traim in pacat?
Nu stiti ca toti cati am fost botezati in Isus Hristos , am fost botezati in moartea Lui?
Noi, deci, prin botezul in moartea Lui, am fost ingropati impreuna cu El, pentru ca, dupa cum Hristos a inviat din morti, prin slava tatalui, tot asa si noi sa traim o viata noua.
In adevar, daca ne-am facut una cu El, printr-o moarte asemanatoare cu a Lui, vom fi una cu El si printr-o inviere asemanatoare cu a Lui.Stim bine ca omul nostru cel vechi a fost rastignit impreuna cu El, pentru ca trupul pacatului sa fie dezbracat de puterea lui, in asa fel ca sa nu mai fim robi ai pacatului...tot asa si voi insiva, socotiti-va morti fata de pacat si vii pentru Dumnezeu, in Isus Hristos, Domnul nostru.Deci, pacatul sa nu mai domneasca in trupul vostru muritor, si sa nu mai ascultati de poftele lui....
Sa nu mai dati in stapanirea pacatului madularele voastre , ca niste unelte ale nelegiuirii, ci dati-va pe voi insiva lui Dumnezeu, ca vii, din morti cum erati; si dati lui Dumnezeu madularele voastre, ca pe niste unelte ale neprihanirii".

Nu este Cuvantul acesta destul de clar, ca cel iertat nu trebuie sa mai traiasca in pacat?
Esti viu pentru Dumnezeu, daca traiesti dupa voia Lui, dar iar daca nu, esti "mort in pacate".
Dar firea pamanteasca e asa de smechera, ca ar vrea si raiul lui Dumnezeu, dar i-ar place si pacatul!
Sa avem grija ce invataturi primim! Cu Dumnezeu nu glumim! Sa nu fim ca cei despre care vorbeste Ap. Petru in 2 Petru 2;20:
"Daca, dupa ce au scapat de intinaciunile lumii, prin cunoasterea Domnului si Mantuitorului nostru Isus Hristos, se incurca iarasi si sunt biruiti de ele, starea lor de pe urma se face mai rea decat cea dintai.
Ar fi fost mai bine pentru ei sa nu fi cunoscut calea neprihanirii, decat, dupa ce au cunoscut-o, sa se intoarca de la porunca sfanta, care le fusese data.
Cu ei s-a intamplat ce spune zicala adevarata: "cainele s-a intors la ce varsase, si scroafa spalata s-a intors sa se tavaleasca iarasi in mocirla".
Adăugat în 21/06/2008
sfintit si desavarsit odata pentru totdeauna
"Nu este Cuvantul acesta destul de clar, ca cel iertat nu trebuie sa mai traiasca in pacat? Esti viu pentru Dumnezeu, daca traiesti dupa voia Lui, dar iar daca nu, esti "mort in pacate". Dar firea pamanteasca e asa de smechera, ca ar vrea si raiul lui Dumnezeu, dar i-ar place si pacatul! Sa avem grija ce invataturi primim! Cu Dumnezeu nu glumim! Sa nu fim ca cei despre care vorbeste Ap. Petru in 2 Petru 2;20: "Daca, dupa ce au scapat de intinaciunile lumii, prin cunoasterea Domnului si Mantuitorului nostru Isus Hristos, se incurca iarasi si sunt biruiti de ele, starea lor de pe urma se face mai rea decat cea dintai. Ar fi fost mai bine pentru ei sa nu fi cunoscut calea neprihanirii, decat, dupa ce au cunoscut-o, sa se intoarca de la porunca sfanta, care le fusese data. Cu ei s-a intamplat ce spune zicala adevarata: "cainele s-a intors la ce varsase, si scroafa spalata s-a intors sa se tavaleasca iarasi in mocirla"."

A te ingrijora, nu este un pacat? cand Domnul spune sa nu ne ingrijoram? A te teme, nu este un pacat, cand Domnul spune ca in dragoste nu este teama? A te indoi/ a nu crede, nu este un pacat? Domnul spune "crede si vei primi", iar atunci cand nu primesti, ce faci??? A gandi rau despre cineva, nu este un pacat? A te mania nu este un pacat? Cine nu face macar cateva din aceste lucruri, zilnic???Daca Domnul nu le-ar fi sters deja si nu ar fi spus ca nu-si mai aduce aminte de ele, am mai fi noi capabili sa stam in prezenta Lui, cand nimic intinat nu poate sta in prezenta Sa?
Sigur ca nu glumim cu Dumnezeu, dar El are har pentru noi si asta nu inseamna ca vom dori sa pacatuim in continuare ci bunatatea lui ne va indemna la pocainta/metanoia.
Cel care a gustat din bunatatea Domnului si apoi a cazut, iar starea Lui s-a facut mai rea decat cea dintai, nu a facut singurul lucru care era de trebuinta, daca ne uitam la pilda respectiva, cu casa curatita si impodobita DAR FARA STAPAN. Daca ar fi avut STAPAN, Isus este mai tare decat cel din lume si casa nu ar fi fost ocupata.
Adăugat în 23/06/2008
Matei 7:21
"Nu orisicine-mi zice : "Doamne, Doamne! va intra in imparatia cerurilor, ci cel ce face voia tatalui Meu care este in ceruri."
Daca ai un stapan, vei asculta de el.
Nu poti zice ca il ai stapan pe Dumnezeu, dar faci voia celui rau.
O lume intreaga zice ca este crestina,il marturiseste pe Domnul Isus ca Fiu al lui Dumnezeu, dar isi traieste viata in pacate .
Asta inseamna ca vor mosteni imparatia lui Dumnezeu?
Pe calea pocaintei nu poti merge fluierand, nepasator, ci iti dai"toate silintele" sa unesti cu credinta fapta.
Adăugat în 22/07/2008
Statistici
  • Vizualizări: 955
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 3
Opțiuni