Vino asa cum esti si primeste
Autor: Rely Tarniceri (traducere dupa Pastor Prince, Singapore)  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de guardiangel in 17/05/2008
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot


Matei 15:27 „Da, Doamne" a zis ea „dar şi căţeii mănâncă fărămiturile care cad de la masa stăpânilor lor."

Vino asa cum esti, la Domnul, cu nevoile tale si bazeaza-te pe dragostea Lui pentru tine, care nu dezamageste si este neconditionata. Nu trebuie sa pretinzi ca esti mai mult decat ceea ce esti pentru a primi binecuvantarile de care ai nevoie de la Dumnezeu.
Nu trebuie sa pretinzi ca esti altcineva ca sa pari mai merituos in a primi de la Dumnezeu.

O femeie cananita in cautarea disperata a vindecarii pentru fiica sa posedata de demoni, a venit la Isus (Matei15:22-28). Stiind ca Isus a vindecat si a facut minuni printre evrei, ea s-a dat drept evreica chemandu-l „Doamne, Fiul Lui David" (numai evreii se adresau Lui Isus cu „Fiu al Lui David"). Isus nu i-a raspuns nici un cuvant, ceea ce a facut-o ca sa renunte la falsele pretentii si sa strige „Doamne, ajuta-ma!"

Doar atunci cand falsele ei pretentii s-au topit, ea a fost capabila sa vada harul extins si asupra ei. Isus a croit un drum pentru ea, ca sa-si primeasca miracolul, cu toate ca inca nu sosise vremea Neamurilor ca sa-I primeasca binecuvantarile. El i-a spus „nu este bine sa iei painea copiilor si sa o dai la catei!".

Cu toate ca multi ar fi fost jigniti daca ar fi fost numiti caini, aceasta femeie nu a fost. Ea atunci a stiut ca pana si micutii catelusi primesc de mancare, ceea ce cade de la masa stapanilor. Ea a vazut ca acele faramituri de sub masa Stapanului erau suficiente pentru un om dintre neamuri, un caine, asa cum era ea. Evreii ii vedeau pe cei dintre Neamuri, ca si caini. Dar ceea ce Isus a vrut sa spuna atunci a fost ca El a fost chemat pentru evrei nu pentru Neamuri, cata vreme a fost pe pamant.

Deci, atunci cand femeia cananita si-a luat locul de femeie dintre Neamuri, asa cum si era si pur si simplu a contat pe compasiunea Lui Isus pentru ea, fiica ei a fost vindecata chiar in acel moment.

Daca Dumnezeu vrea sa-si extinda harul Sau uimitor asupra unuia dintre Neamuri, cu cat mai mult vei beneficia tu, copilul Lui preaiubit? Nu ai nevoie sa te asezi pe o anumita pozitie pretentioasa pentru a primi atingerea harului Sau in situatia ta. Vino asa cum esti pentru a primi tot ceea ce ai nevoie de la El. Daca El L-a dat pe Isus, pentru noi toti, cum nu ne va da impreuna cu El, fara plata, toate lucrurile? (Romani8:32)
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1306
  • Export PDF: 3
Opțiuni