Antidotul pentru frică
Autor: Rely Tarniceri (traducere dupa Pastor Prince, Singapore)  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de guardiangel in 28/04/2008
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot



1 Ioan 4:18 In dragoste nu este frica; ci dragostea desavarsita izgoneste frica; pentru ca frica are cu ea pedeapsa; si cine se teme, n-a ajuns desavarsit in dragoste.

Expertii ne spun ca bebelusii ai doua frici naturale: teama de a cadea si teama de zgomote puternice. S-a facut un studiu despre frica, asupra a 500 persoane adulte de diferite varste, origini si mod de viata. Rezultatul a descoperit peste 7.000 feluri de teama printre ei. Asta inseamna ca au invatat 6998 de temeri de cand s-au nascut. Foarte multe temeri invatate.

De fapt, trupurile noastre sund proiectate pentru credinta. Teama a fost straina omului pana Adam a pacatuit impotriva Lui Dumnezeu. Pentru prima data Adam a cunoscut teama, s-a ascuns de Dumnezeu si a spus „am auzit vocea Ta... mi-a fost teama... m-am ascuns... " (Geneza3:10)

De atunci, omul traieste in teritoriul fricii, teama de viitor, de ceea ce altii ar putea spune, teama de boli, de a zbura... practic, fiecare teama izvoraste din sentimentul ca ai fost despartit de Dumnezeu. Daca gandesti ca Dumnezeu este inca suparat pe tine, ca vine sa te pedepseasca, cum ai putea crede ca totul va fi bine? Cum ai putea crede in miracolul tau?

Dar eu am vesti bune pentru tine. Exista un antidot sigur pentru teama. Apostolul Ioan spune ca dragostea desavarsita alunga teama. Atunci cand vei stii ca Dumnezeu te iubeste atat de mult incat a dat pe singurul Sau Fiu sa primeasca pedeapsa ta pentru ca tu sa primesti binecuvintarea Lui, vei inceta a te teme.

Dumnezeu te iubeste atat de mult incat la cruce, Isus a fost respins, pentru ca tu sa poti deveni preaiubitul Sau. Nu cuiele L-au tinut pe cruce, ci dragostea Lui pentru tine. Iar daca Dumnezeu nu L-a retinut pe Isus, de ce te temi ca va retine vindecarea, bunastarea sau o casatorie fericita, fata de tine? (Romani8:32)

Azi, cand auzi vocea Lui, Il vei auzi spunand „tu esti copilul meu preaiubit in care imi gasesc placerea!" Si nu trebuie sa te ascunzi ci poti fugi la El, fara nici o teama, caci El nu vine sa te pedepseasca. El vine sa te protejeze, sa-ti dea bunastare, sa-ti implineasca nevoile deci, NU TE TEME!
 

Frica
Multumesc Domnului pentru mesaj, vine la timp; am problema asta care ma chinuie de multa vreme si, in pofida faptului ca citesc Cuvantul, tot timpul mi-e frica ca voi muri ori de cate ori am diferite simptome. Stiu ca e lucrarea celui rau si stiu ca sunt vindecata si biruitoare in Domnul Isus Hristos si totusi probabil ca e punctul meu vulnerabil, devreme ce cel rau revine iar si iar...
Adăugat în 29/04/2008
Antidotul pentru frica
Isus ne-a zis de multe ori sa nu lasam grijile si frica sa ne chinuie. Si a mai spus ca frica nu vine de la D-zeu.La fel de sigur a mai zis ca noi trebuie sa facem Voia lui D-zeu si nu a celui rau. Atunci roaga-te de cite ori ti-e frica de ceva " D-ne eu nu vreau sa fac voia celui rau fiindu-mi frica ci Voia Ta, de aceea eu Te rog sa ma intaresti de cite ori sint incercata asa."Si te rog D-ne elibereaza-ma de teama, in Numele Lui Isus, Domnul si Mintuitorul meu,te rog" Si vei fi ajutata.Mai mult pot sa zic ca D-zeu e foarte trist cind noi nu avem incredere in El- caci teama este dovada ca nu avem incredere deplina in El.Discuta cu D-zeu despre aceasta teama" uite D-ne asa si asa, ce sa fac, Te rog arata-mi.
Eu am biletele scripturale, asa cum tragea David din saculet inainte de hotariri mari. Le pun in sertare,in cutii si cind il intreb pe D-zeu deschid si Biblia in 2-3 locuri dar iau si biletel- unii le zic lozuri biblice. In astfel de situatii, D-zeu mi-a dat cuvinte ca: " Isus a invins pentru ca tu sa fi slobod!" Nu te teme, ci intareste-te si fi curajos." "Nu te lasa invinsa ( sau inselata) de cel rau." "Eu te iubesc cu o dragoste nesfirsita, de aceea nu o te parasesc ( n-o sa las sa ai probleme), crede numai." " Totul e posibil celui ce crede In MINE."
si nu uita " lupta crestinului e spirituala ", de aceea cere putere in aceasta-2D-ne da da-mi te rog frumos in Numele d-lui meu Isus, putere Tata ceresc, ca sa pot lupta, sa pot si eu trece pe o noua treapta a Imparatiei Tale. T e rog ajuta-ma D-ne caci eu vreau sa reusesc.Isus, D-l meu invata-ma te rog si ajuta-ma sa aplic."
Trebuie sa stim ca si crestini ca noiurcam cu fiecare incercare trecuta cu bine 1-2-3 trepte spirituale. Drumul nostru spiritual e ca o piramida. Plini de lumina si curaj , urca crestinii pe ea. Unii urcau 1 treapta, usurel, atent, altii repede, 2-3-la rind.
D-zeu ne spune Cuvintul Lui peste tot si fara Biblie si biletele, daca nu le avem la noi sa le consultam.noi trebuie numai sa-l interebam. Caci, marire Lui, El singur ne-a zis ; " Intreaba-Ma si am sa-ti raspund, cheama-Ma si am sa-ti arat lucruri mari,de care nu stiai!"
Adăugat în 23/04/2009
Statistici
  • Vizualizări: 1714
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 2
Opțiuni