Garantat de legământ
Autor: Rely Tarniceri (traducere dupa Pastor Prince, Singapore)  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de guardiangel in 20/04/2008
    12345678910 0/10 X



Gen 15:8 Avram a raspuns: „Doamne Dumnezeule, prin ce voi cunoaşte ca o voi stapani?"
Gen 15:9 Si Domnul i-a zis: „Ia o juncana de trei ani, o capra de trei ani, un berbec de trei ani, o turturea si un pui de porumbel."

Esti descurajat fiindca o binecuvantare pentru care te-ai rugat, trebuie inva sa vina? Poate ca sunt zile sau chiar saptamani si tu iti spui „Cum voi sti ca o voi primi?"

Avram s-a confruntat cu aceeasi situatie si I-a pus Lui Dumnezeu aceeasi intrebare. Si Dumnezeu i-a raspuns: „Ia o juncana de trei ani, o capra de trei ani, un berbec de trei ani, o turturea si un pui de porumbel." Ce raspuns ciudat!

Dar daca continui sa ci testi (Geneza 15:10-21) vei vedea ca Dumnezeu a luat foarte in serios intrebarea lui Avram si a continuat ca sa-i arate cat de serios a vorbit despre a-i fi Cel care se ingrijeste de nevoile lui, protectorul lui si cel care-l prospera. Dumnezeu a fost atat de serios incat a vrut sa se lege cu un legamant.

Ce este un legamant? Este asemeni unui contract, ba chiar ceva mai mult decat un contract. Un contract este incheiat pe o perioada determinata de timp, pe cinci, sapte ani, pana anumiti termeni sunt impliniti. Insa un legamant este perpetuu, este permanent. Singura cale de iesire este moartea. De aceea casatoria este un legamant, nu un contract. Ar trebui sa fie permanenta. „Pana cand moatrea ne va desparti!"

In timpurile biblice, atunci cand legi un legamant cu cineva, aduci un animal, de obicei un vitel sau o capra, si el este taiat in doua. Cele doua parti se pun fata in fata iar tu si partenerul tau treceti printre ele intr-un traseu de forma lui opt.

Acest lucru inseamna ca ambele parti se obliga sa protejeze si sa sustina pe celalalt. Tot ceea ce ai apartine si partenerului tau si invers. Bineinteles ca este astfel avantajat cel care este mai putin instarit.

Azi, Dumnezeu a incheiat un legamant cu tine si cu mine. Noi suntem cei care avem mai putin. Noi nu avem nimic ce sa oferim Lui Dumnezeu dar el, cel mai bogat si mai puternic din univers are totul ca sa ne ofere.

Prietene, Dumnezeu s-a legat cu legamant fata de tine, o garantie riguroasa a binecuvantarilor Lui si a proviziilor in viata ta si totul este spre beneficiul tau.
 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1219
  • Export PDF: 2
Opțiuni