Tu eşti cu mult mai de preţ decât multe vrăbii
Autor: Rely Tarniceri (traducere dupa Pastor Prince, Singapore)  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de guardiangel in 18/03/2008
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot


Matei 6:26 Uitati-va la pasarile cerului: ele nici nu seamana, nici nu secera, si nici nu strang nimic in grinare; si totusi Tatal vostru cel ceresc le hraneste. Oare nu Sunteti voi cu mult mai de pret decat ele?

Asezate pe o creaga, doua pasarele observa trecatorii grabindu-se dintr-un loc intr-altul. Privindu-le fetele, o pasare o intreaba pe cealalta „De ce este omul atat de plin de ingrijorari si griji?" Cealalta a raspuns „Probabil ca el nu are un Tata ceresc, asa cum avem noi!"

Cred ca Domnul a creat pasarile ca sa ne spuna ca noi suntem mai valorosi decat multe pasari puse la un loc. Isus ne-a spus foarte clar lucrul acesta. (Matei 10:29) Nu se vand oare doua vrabii la un ban? Totusi, nici una din ele nu cade pe pamant fara voia Tatalui vostru. Apoi in (Luca 12:6) Nu se vand oare cinci vrabii cu doi bani? Totus, nici una din ele nu este uitata inaintea lui Dumnezeu. Aceasta inseamna ca acele vrabii sunt atat de ieftine incat poti cumpara patru vrabii pentru doi bani si primesti una gratis.

Vrabiile sunt foarte numeroase si comune in Israel. Cu toate astea, nici una dintre aceste comune si ieftine pasari, nu cade la pamant fara stirea Tatalui. Nici una din ele nu este uitata inaintea Lui Dumnezeu. Atunci, te va uita pe tine, care esti mai valoros decat toate aceste pasari puse la un loc? Isus a spus „Uitati-va la pasarile cerului: ele nici nu semena, nici nu secera, si nici nu strang nimic in grinare; si totusi Tatal vostru cel ceresc le hraneste." Daca Dumnezeu hraneste pasarile cerului, cu cat mai mult te va hrani pe tine, copilul Sau pretios si preaiubit?

Ai putea intreba „Atunci de ce nu vad aceste provizii?"

Raspunsul este ingrijorarea. De aceea Isus a mai spus (Matei 6:31-32) Nu va ingrijorati, deci, zicand: „Ce vom manca?" Sau: „Ce vom bea?" Sau: „Cu ce ne vom imbraca?" Fiindca toate aceste lucruri Neamurile le cauta. Tatal vostru cel ceresc stie ca aveti trebuinta de ele.

Prietene, daca Lui Dumnezeu Ii pasa de aceste pasari ieftine si atat de comune si le hraneste in fiecare zi, cu cat mai mult Ii va pasa de tine, copilul Sau drag si pretios! Lasa-ti inima in odihna auzind ce-ti spune (Matei 10:31) Deci sa nu va temeti; voi Sunteti mai de pret decat multe vrabii.
 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2690
  • Export PDF: 2
Opțiuni