Binecuvantate sunt cosnita, postava si navoadele tale
Autor: Rely Tarniceri (traducere dupa Pastor Prince, Singapore)  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de guardiangel in 30/01/2008
    12345678910 0/10 X
New Creation Church – Singapore

Deu 28:5 Coşniţa şi postava ta vor fi binecuvîntate.

In timpurile biblice, culegatorii purtau cosuri in spate pentru a culege recolta din camp. Trebuiau sa se asigure ca cosurile lor erau solide si dese, astfel incat, ceea ce culegeau sa nu curga afara.

Femeile foloseau castroane de framantat, pentru a framanta aluatul de paine. Daca foloseau vase de proasta calitate, care se spargeau usor, nu puteau sa faca painea. Asa ca vasele de framantat si cosurile erau pe vremea aceea mijloacele de existenta prin care erau binecuvantati material.

Prietene, Tatal tau din ceruri nu vrea ca tu sa te ingrijorezi pentru mijloacele prin care iti castigi existenta si iti primesti binecuvantarile. El iti spune „Coşniţa şi postava ta vor fi binecuvîntate."

Asta inseamna ca daca tu esti sofer de taxi, masina ta nu se va strica in timpul schimbului tau fiindca Dumnezeu iti spune „binecuvantat este taxiul tau". Daca esti un om de afaceri, capitalul tau investit nu va falimenta fiindca Dumnezeu iti spune „Binecuvantat este capitalul tau investit". Si daca esti un vanzator, produsele tale vor fi cautate fiindca Dumnezeu iti spune „Binecuvantate vor fi produsele tale".

Aceste binecuvantari sunt ale tale fiindca Isus a platit pentru ele cu moartea Sa si le-a intarit prin invierea Sa.

Odata, Isus i-a spus lui Petru sa arunce navoadele in apa. Cand Petru a aruncat navodul, a prins atata peste incat navodul a inceput sa se rupa. Ca sa nu se rupa, ceilalti ucenici au mers cu barcile lor si au strans pestele pana nu s-a rupt navodul.(Luca5:4-7)

Apoi, dupa ce Isus a inviat din morti, s-a intamplat ceva similar. Din nou Isus le-a spus ucenicilor sa arunce navoadele si au prins o multime de peste. Biblia ne spune ca erau foarte multi, insa plasele nu s-au rupt. (Ioan21:11) In primul caz, navodul s-a rupt. In al doilea, nu s-a rupt, caci ceva supranatural s-a intamplat cu navoadele lor dupa invierea Lui Isus.

Datorita mortii si invierii Lui Isus, nu esti doar tu binecuvantat (Efeseni1:3) ci si navoadele tale, cosnita ta si postava ta – mijloacele prin care iti obtii existenta – sunt binecuvantate.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1144
  • Export PDF: 2
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni