O preoție care binecuvântează ți niciodată nu blesteămă
Autor: Rely Tarniceri (Traducere dupa Pastor Prince)  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de guardiangel in 28/12/2007
    12345678910 0/10 X



Heb 5:9 Şi după ce a fost făcut desăvîrşit, S'a făcut pentru toţi cei ce-l ascultă, urzitorul unei mîntuiri vecinice,
Heb 5:10 căci a fost numit de Dumnezeu: Mare Preot „după rînduiala lui Melhisedec."

Cand Isus a murit si a inviat din nou, El a devenit Marele nostru Preot, dupa randuiala lui Melhisedec. De ce dupa randuiala lui Mlhisedec?

Preotia lui Melhisedec da omului, in timp ce preotia lui Aaron ia de la om. Vedem acest lucru cand Melhisedec ii da vin si paine lui Avram cand acesta vine obosit din lupta impotriva unor dusmani (Geneza14:14-20). Asa ca daca preotia Lui Isus este dupa randuiala lui Melhisedec, atunci ea este una in care noi venim in prezenta Lui sa primim de la El.

Mai mult, primul cuvant care a iesit din gura lui Melhisedec a fost „Binecuvantat fie Avram... " (Geneza14:19). Randuiala lui Melhisedec este doar binecuvantare. Cu alte cuvinte, preotia Lui Isus este una care ne binecuvanteaza si nu ne blesteama niciodata.

Suntem noi constienti de Isus, Marele nostru Preot care ne da in fiecare zi? Suntem constienti de toate binecuvantarile care vin din cer spre noi pe pamant? Este usor sa credem in binecuvantarile Lui Dumnezeu date prin creatia Sa – stim ca soarele rasare cu siguranta in fiecare dimineata.

Totusi, cu toate ca nu avem nici o problema sa credem lucrarea creatiei, avem probleme in a crede lucrarea rascumpararii. Uneori gasim greu de crezut in Dumnezeu pentru vindecare, bunastare, favoare, protectie, restaurare si alte binecuvantari. Nu credem cu usurinta ca Domnul va avea grija de noi in fiecare zi, pastrand sanatoase trupurile noastre si implinindu-ne toate nevoile.

Totusi, creatia este degradata. Poate fi o binecuvantare dar si un blestem. Uneori, o furtuna apare si vanturi puternice si ploi, distrug mii de case. Uneori, nori negri pot ascunde soarele facand intreaga zi mohorata.

Nu ne putem pune increderea in creatie, dar cu siguranta ne-o putem pune in rascumparare. Si spre deosebire de creatie, binecuvantarile rascumpararii sunt toate bune si numai bune. Lucrarea Lui Isus nu este supusa capriciilor vremii sau a oricui altcuiva. Lucrarea rascumpararii este la fel de sigura ca Insusi Isus care a murit si a inviat din nou pentru a fi Marele nostru Preot care sa ne aduca binecuvantari pe care sa le primim.
 

despre melhisedec
De ce nu explicati cine este melhisedec.El este Dumnezeu?
Adăugat în 23/07/2008
ce se intampla cu preotul care isi blesteama socrii? se adevereste blestemul? (inca este diacon)
Adăugat în 14/02/2010
Statistici
  • Vizualizări: 1738
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 2
Opțiuni